• 瀏覽: 3,849
  • 回覆: 19
+2
【Now新聞台】美國聯邦最高法院推翻1973年裁定女性墮胎權受憲法保護的判決,意味各州可以自訂墮胎法規,美國多地都有示威抗議,總統拜登形容裁決是「悲劇性錯誤」。

報應報應美麗的風景線
不撚知所謂的人權國渣
女性無自已的墮胎權
狗西國渣

眾議院議長佩洛西批評最高法院之前一天推翻限制民眾帶槍外出的法例,現在推翻墮胎的憲法權利,是對女性的侮辱。
佩洛西:「偽善正在肆虐,傷害卻是無盡,這對女性而言簡直是羞辱。」
新聞來源連結:
https://news.now.com/home/international/player?newsId=480732

美麗的風景線

老尾手足加油

唔好畀佢停

我認為美國各州宣佈獨立,先可以解決問題。

反納粹投胎惡法!

已有美國市民向警察放煙花致敬喇,哩D風景線真係好難得睇到㗎。點解報應會咁快同咁準呢?

重唔撚制裁個法官?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-6-25 20:29 發表
老尾手足加油
勇武抗爭遍地開花

呢單真係報應,好應棍嗰隻
又係修例風波(推翻案例引發各州修例)
又係引發多人上街示威,仲要發生喺6月下旬

唔知會點收科喇
係強行硬推?
定收回,然後附加條例去禁墮胎?
唔知會唔會搞兩年

引用:
原帖由 s336990_1 於 2022-6-25 22:34 發表

唔知會點收科喇
係強行硬推?
唔知會唔會搞兩年
尾國最高法院而家話,墮胎唔係憲法權利,各州可以自己立法限制。
因此有啲州會立法限制墮胎,有啲州會繼續允許墮胎。
所以應該冇你講嘅硬推問題。
不過咁樣示威一樣可以遍地開花。
例如加州應該唔會立法限制墮胎,但係今日一樣有大示威。洛杉磯有幾十人被捕,好多示威者走上高速公路,搞到塞車。

引用:
原帖由 ryokun99 於 25-6-2022 10:03 PM 發表
已有美國市民向警察放煙花致敬喇,哩D風景線真係好難得睇到㗎。點解報應會咁快同咁準呢?
=========
因果囉..
2019年美國不斷煽風點火,不斷扭曲香港暴民縱火打人行為做民主...
而家他們的國民照搬返2019年香港暴民的惡行到美國...

引用:
原帖由 s336990_1 於 2022-6-25 22:34 發表

唔知會點收科喇
係強行硬推?
唔知會唔會搞兩年
回力標……希望示威要似香港咁等美國享受外銷轉內銷

暴政裡擁抱民💩 爭取權利燃燒自由 點亮霉國燦爛美麗風景線🥜🍻😋

公民抗命啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]