• 瀏覽: 9,886
  • 回覆: 52
+2
最好拍攪到美國各州獨立!繼而內戰,世界就和平寧靜。

美國唔係可以合法和平示威咩,做乜拉人

市民示威都被拘捕?美國市民依家連示威嘅權利都冇?睇嚟美國好快有移民潮

引用:
原帖由 八海地 於 2022-6-26 10:17 發表
和平示威都拘捕。。。wtf....
警權過大,黑警當道?

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2022-6-25 20:07 發表
美國最高法院大法官以6對3比數推翻羅訴韋德案(Roe v. Wade)中奠定維護的女性墮胎權後,意味墮胎權不再受憲法保護,美媒6月24日報道,美國部份診

幾名法官可以推翻憲法,吊佢老美嘅憲法都好L兒戲。😂😂😂😂😂😂

引用:
原帖由 CS601P 於 2022-6-26 04:09 發表
"....全美多地也出現抗議活動,包括紐約、洛杉磯、芝加哥等城市,其中在亞利桑那州鳳凰城6月24日一度出現混亂,警方指有部份支持墮胎權的示威者敲打州議會大廈的玻璃門,警方之後使用催淚彈驅散示威者"

美國警察用催淚彈驅散示威者,外國無出半句聲指責.
香港警察用催淚彈驅散暴徙,美英等國家就不斷指責.
美國有特權對付示威者

喺美國,女人係男人嘅工具。

美國黑警對手無寸鐵嘅示威者,開槍使用劇毒催淚彈。

引用:
原帖由 0987654 於 2022-6-26 12:43 發表
市民示威都被拘捕?美國市民依家連示威嘅權利都冇?睇嚟美國好快有移民潮

正如終審法院海外非常任法官賀輔明(Lord Hoffmann)所言,發自良知的公民抗命有悠久及光榮的傳統,歷史將證明我們是正確的

美麗的風景線啊!

引用:
原帖由 大滾友 於 2022-6-26 06:28 發表
各位手足,打好國際線,光復美國,墮胎訴求,缺一不可
時墮革命,爭取墮胎權 
播套澟烈子宮,搵隻自由雞講,我真係唔知經手人係邊個 

黃畜鍾意亂美國啱心水,快過去一齊玩

引用:
原帖由 CS601P 於 2022-6-26 02:37 發表

=============
牠們會九吾搭八咁話"民主國家,四年換一次總統","民主國家,有罷工,示威的自由","民主國家XXXXX",...."民主國家的屎是香".....
呢次咁講更加九唔搭八。

最高法院推翻咗墮胎權,現任腫桶拜登係支持嘅,四年換一次腫桶有咩用?最高法院法官係終身制,如果拜登連任,未必可以提名好多個最高法院法官,足以恢復墮胎權。(呢次好似係6個贊成推翻3個反對。)如果下次換咗侵侵,提名多啲反對墮胎嘅最高法院法官,咁墮胎權更加冇希望啦。

另一個問題:美國最高法院推翻墮胎權之後,係俾各州自己決定可唔可以墮胎。既然各州議會係民煮嘅,等佢決定,理應完全冇問題。如果唔中意州議會嘅決定,咪下次投票俾其他人囉。但係而家抗議遍地開花,即係好多人唔相信呢個民煮制度。黃人應該話呢啲人係反美分子、奶共之類。

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2022-6-25 20:07 發表
美國最高法院大法官以6對3比數推翻羅訴韋德案(Roe v. Wade)中奠定維護的女性墮胎權後,意味墮胎權不再受憲法保護,美媒6月24日報道,美國部份診

嘈乜春呀,意見不合咪分裂為兩個國家囉,南北美,東西美,懷孕美,墮胎美

美麗的風景線

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]