• 瀏覽: 16,888
  • 回覆: 38
卿姐強調要溝通,主張和理非,認為民主黨對回歸後香港擁有的民主自由有貢獻。

引用:
原帖由 K_K2000 於 2022-6-25 18:51 發表
卿姐強調要溝通,主張和理非,認為民主黨對回歸後香港擁有的民主自由有貢獻。
民主黨是怎樣從劉慧卿口中所謂的「和理非」一步步走向與黑暴同行?
不能從這個最關鍵的問題自醒,一味吹噓自己豐功偉業,劉卿這種思維能讓民主黨有翻身的機會嗎?

現在誰再講  和理非
就惡心 

和理非 就是  變相支持鼓動別人採取暴力恐怖手段
對抗政府!!

這其實是變相支持恐怖主義

從來都沒有和理非,只係用來保護後面的黑暴L,再講和理非即係不知錯,民主黨應迅速解散,儘快消失於腥港之內,沒人會覺得可惜。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2022-6-26 02:10 發表

民主黨是怎樣從劉慧卿口中所謂的「和理非」一步步走向與黑暴同行?
不能從這個最關鍵的問題自醒,一味吹噓自己豐功偉業,劉卿這種思維能讓民主黨有翻身的機會嗎?
牛胃,你咪就係和理飛,在旁邊搖旗吶喊的賤人囖。

2019年嗰陣時唔係咁講嘅

呢個死八婆唔死都無用。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2022-6-26 02:10 發表

呢班和理非賤人,係咪即係曱甴打人時自己就開遮擋住鏡頭,跟住就話自己反對暴力嗰啲

引用:
原帖由 K_K2000 於 2022-6-25 18:51 發表
1.  民主黨最大貢獻係2012”超級區議會”多左幾個直選議席.  係司徒華傾嘅.  佢重響前綫, 講呢個成就代民主講尚可, 講到自己有份係蹈光

吾該, 貴黨同泛民同氣連枝令政改call off, 香港有個特別嘅2019年已經足夠定論貴黨貢獻.  

重未計民主黨林卓廷呢啲行動組.  一邊檯面和理非, 一邊放狗出去打交

2.  仍然利用和理非呢個term, 即係仍然支持課金星火, 前人鏈運物資, 三罷等等”手足”, 真係吾割𥱊喎!!

民主黨真係唔怕醜 淨係講拉布 如果唔叫我嘅意思做 你就會都開唔成 乜嘢都通過唔到 簡單到男士侍產假 建制派傾咗幾年 同老闆講掂數 民主黨做愛假期唔加到七日 就拉布反對 咁嘅原則之下 就算加到七日 民主黨都可以講要加到14日 一早同政府講嘅時候不參與 都有成果出嚟嘅時候 就話呢個結果唔滿意要拉布 咁樣嘅民主 即係話有佢講冇人講

引用:
原帖由 ahmei 於 2022-6-26 07:24 發表

牛胃,你咪就係和理飛,在旁邊搖旗吶喊的賤人囖。
又吾可以怪曬佢!
自從司徒華過身後,成個民主派都越來越失控,白鴿黨本身都開始逐步被激進勢力騎劫左!
卿姐本想延續華叔既精神,但卻無能力壓住個場!
佢係黑暴初期已被班黑暴小黃人批鬥,當佢係廢老,
對於好似許痴瘋等新一代白鴿黨黨員既所為,其實佢都意識到好有問題!
但無奈又阻止吾到,最後唯有隻眼開隻眼閉囉!

引用:
最大貢獻咪就係走入中聯辦,令二次政改過關。中央都認同白鴿“有啲理性聲音”㗎!

不過,白鴿呢個貢獻,卿姐自己發老脾,話係嘲笑白鴿出賣手足嘅行為,要大家以後唔準再講!

咁,白鴿對香港民主嘅發展,仲有條毛嘅貢獻!!!

引用:
原帖由 daimonster 於 2022-6-26 11:09 發表

1.  民主黨最大貢獻係2012”超級區議會”多左幾個直選議席.  係司徒華傾嘅.  佢重響前綫, 講呢個成就代民主講尚可, 講到自己有份係蹈光

吾該, 貴黨同泛民同氣連枝令政改call off, 香港有個特別嘅2019年已經足夠定論貴黨貢獻.  

重未計民主黨林卓廷呢啲行動組.  一邊檯面和理非, 一邊放狗出去打交

2.  仍然利用和理非呢個term, 即係仍然支持課金星火, 前人鏈運物 ...
無錯,司徒華提倡和理非,可以愛國唔愛黨,起碼仲認係中國人,唔會同中共缺裂。

但胡糊偉反中反共,兩隻小丑講支那完全默許,暗中支持黑暴,注定佢地玩到盡頭。

原本司徒華個套循序漸進,加上與中央多溝通,應該可行,但班傻仔攪壞局,此情不可再

引用:
最重要係 收咗 世界民主女神大國 錢 ⋯ 就可以稱之為 民主 啦!

中國承認果D民主唔算數架⋯

主題標籤 #劉慧卿
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]