• 瀏覽: 3,129
  • 回覆: 15
鳥克蘭根本打不贏俄羅斯,美國支援烏克蘭是投錢落海,美國送給烏克蘭600多億美元,等於四隻航母,最後連泡泡都不見。

美歐真是愚蠢,做虧本的生意。

軍火商 有錢收就得,其他….
Who’s 福建茄呀 

引用:
原帖由 pooh24680 於 2022-6-25 16:48 發表
軍火商 有錢收就得,其他….
Who’s 福建茄呀 
説出重點了,軍火及油商賺,國家蝕又如何?。

引用:
原帖由 樹下深情的P圖 於 2022-6-25 17:09 發表

只係將平民d錢放入軍火商個袋姐

美國送給烏克蘭"600多億美元", 但係烏狗話要用鏟同俄軍決戰
說明呢啲錢係好多美烏中間人貪上貪, 落哂自己袋

引用:
原帖由 急焦異才藝 於 2022-6-25 18:03 發表
美國送給烏克蘭"600多億美元", 但係烏狗話要用鏟同俄軍決戰
說明呢啲錢係好多美烏中間人貪上貪, 落哂自己袋
只要國民支持就得啦,吹咩?

引用:
原帖由 樹下深情的P圖 於 2022-6-25 18:32 發表

只要國民支持就得啦,吹咩?
國民支持?通漲就來暴動啦。

引用:
原帖由 真面目 於 2022-6-25 19:05 發表

國民支持?通漲就來暴動啦。
支持暴動自由,支持美麗風景線。

羊毛出自愚民身上,納粹政府可樂而不為!

引用:
原帖由 真面目 於 2022-6-25 14:55 發表
鳥克蘭根本打不贏俄羅斯,美國支援烏克蘭是投錢落海,美國送給烏克蘭600多億美元,等於四隻航母,最後連泡泡都不見。

美歐真是愚蠢,做虧本的生意。
又想玩死俄國,又唔想落本?邊有咁理想架,而且宜家有班歐洲國家夾錢去玩,點計都著數過俄國啦,你估俄國日日消耗咁多裝備及彈藥就唔傷咩。

美歐支持烏克蘭 呢一方面當然係倒錢落海 但係另一方面 歐洲地緣不穩 資金全走美國 的確係幫助美國加息一個大忙 淨係呢啲原因 美國已經可以填補損失 反而歐洲就大鑊得多 能源短缺 通脹大聲 喺民主呼聲下 全歐洲嘅人民都開始對政府不滿 所以結論係 美國用小小軍費 就有好大得益 歐洲因為懼怕俄羅斯 死攬美國 結果損失超巨大

引用:
原帖由 發財埋便 於 2022-6-26 10:49 發表

又想玩死俄國,又唔想落本?邊有咁理想架,而且宜家有班歐洲國家夾錢去玩,點計都著數過俄國啦,你估俄國日日消耗咁多裝備及彈藥就唔傷咩。
俄羅斯打仗 日日賺.😎

引用:
原帖由 陳主任 於 2022-6-26 12:38 發表

俄羅斯打仗 日日賺.😎

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2022-6-26 11:54 發表
美歐支持烏克蘭 呢一方面當然係倒錢落海 但係另一方面 歐洲地緣不穩 資金全走美國 的確係幫助美國加息一個大忙 淨係呢啲原因 美國已經可以填補損失 反而歐洲就大鑊得多 能源短缺 通脹大聲 喺民主呼聲下 全歐洲嘅人民都開始對政府不滿 所以結論係 美國用小小軍費 就有好大得益 歐洲因為懼怕俄羅斯 死攬美國 結果損失超巨大
不打仗,石油、天然氣根本不會漲價,打仗後俄國賺到笑。

引用:
原帖由 樹下深情的P圖 於 2022-6-25 17:09 發表

響下屆總統大選, 分分鐘軍火商同油商仲會贊助得更多, 增加自己響大選嘅勝算㖭。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]