• 瀏覽: 22,977
  • 回覆: 179
  • 追帖: 1
+3
美國最高法院大法官6月24日以6對3比數,推翻1973年羅伊訴韋德案(Roe v. Wade)中奠定維護的女性墮胎權,立場反墮胎的共和黨人普遍歡迎裁決,總統

全宇宙最撚文明同民主自由嘅美畜居然沒有極權中國裡人民都享有嘅墮胎權利
從公眾場合可以自由攜帶槍械自衛到剝奪人民墮胎權利可以看到司法獨裁嘅恐怖!
其實睇返香港都有類似棺獨大嘅情況
人們應該反省所謂三權分到形成司法無王管是否適合呢個世界?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/785449/美國最高法院推翻墮胎權裁決-拜登-國家倒退150年

自由民主呃鳩人

啲1450日日洗人腦,話中國落後美國幾十年。
而家拜登話美國倒退150年,即係落後中國成百年啦。

引用:
原帖由 睇天做人 於 2022-6-25 10:10 發表
自由民主呃鳩人
幾個假髮人[不過美畜嘅棺係無戴假髮]就推翻成個國家人民嘅決定

最高法院呢個時候推翻墮胎權
拜登不知幾開心
呢個議題之大
只要拜登唔再搞東搞西
去到年底前
都有排嘈
而且會逼令民主派支持者 同自由派
就算幾唔滿意拜登政府 都要含淚支持佢地
因為今日郁得墮胎權
其他LGBT 以及 黑人平權法案 他日都可以郁手

應對疫情時,早已倒退左...

呢個議題其實比自由攜帶槍械仲嚴重

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-6-25 10:20 發表
最高法院呢個時候推翻墮胎權
拜登不知幾開心
呢個議題之大
只要拜登唔再搞東搞西
去到年底前
都有排嘈
而且會逼令民主派支持者 同自由派
就算幾唔滿意拜登政府 都要含淚支持佢地
因為今日郁得墮胎權
其他LGBT 以及 黑人平權法案 他日都可以郁手
總統有冇權將嗰幾個保守派法官炒魷?同時換入自己人?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-6-25 10:15 發表

幾個假髮人[不過美畜嘅棺係無戴假髮]就推翻成個國家人民嘅決定
假髮換人再玩過

引用:
原帖由 PETERAAAA12345 於 2022-6-25 10:24 發表

總統有冇權將嗰幾個保守派法官炒魷?同時換入自己人?
應該無權

外國人咁濫交。。。
意外懷孕又要政府接手?!

呢D先至係違反普世價值呀

150年 呢個數字
點計出黎 ?

引用:
原帖由 loginiphone999 於 2022-6-25 10:26 發表
外國人咁濫交。。。
意外懷孕又要政府接手?!
呢個小事, 重要係連強姦同亂倫都唔可以墮胎
受害者要受雙重傷害咁生出個自己都憎甚至有機會K型嘅BB

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-6-25 10:28 發表

呢個小事, 重要係連強姦同亂倫都唔可以墮胎
老美囡囡要好好保護自己
否則將會好慘。。。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]