• 瀏覽: 6,177
  • 回覆: 25
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 23-6-2022 18:11 發表
有無風水佬出嚟講古
聖鬥士星矢冥王製造9星連珠,日蝕後就永無光明
依家差一粒

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 23-6-2022 20:42 發表
八星連珠再再,唔怪得又沉船,又離奇火燒傳電橋,還有疫情天天過千,災劫啊!
呢三樣全部人為/可以人為喎

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2022-6-23 19:20 發表
九星連珠在人類5000年文明史上沒有出現過,

八星連珠發生過3次,

七星連珠發生過52次,

六星連珠發生過709次,

看來六星連珠差你好多錢,

至尊寶:…….
咁對上3次有冇咩大事發生有冇記載 ?

印度神童呢排唔出嚟講野既

神棍搵錢良機

狗猩連豬我都見過

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2022-6-23 19:25 發表
https://m.toutiao.com/article/6600211575418651139/

在人類5000年的歷史中,六星六星連珠一共發生709次,七星連珠52次,八星連珠3次,而九星連珠在歷史上卻沒有一次發生的記錄。

由此可見,九星連珠是極少見的,也有人認為九星連珠只是一個傳說,是不會發生的,

但事實上,科學家通過星軌運行計算發現,在未來的2149年會出現一次罕見的九星連珠 ...
九星連珠

引用:
原帖由 s336990_1 於 2022-6-23 21:15 發表

聖鬥士星矢冥王製造9星連珠,日蝕後就永無光明
依家差一粒
唔怕!
我哋有雅典娜(花姐),她旗下有4小強(Error),和12位黃金聖鬥士(Mirror)!
地球和平靠曬佢哋!

五星連珠,也叫“五星聚”,是一種天文現象。古代用水、金、火、木、土五行星同時出現在天空同一方的現象,這種現象不常發生,所以古人曾認為它是祥瑞之兆。五星連珠,也叫“五星聚”,是一種天文現象。古代用水、金、火、木、土五行星同時出現在天空同一方的現象,這種現象不常發生,所以古人曾認為它是祥瑞之兆。

天王,海王古人睇唔到啦。。

又幾多千年1次呀?

引用:
原帖由 jim_jim_s 於 2022-6-23 19:19 發表
除了金星木星可以目視,海王天王要用天文望遠鏡先睇到,根本冇可能八星連珠
8星連珠地球人可以睇到,咁今次地球係咪算“出軌”?(不在直線上)🤣🤣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]