• 瀏覽: 18,940
  • 回覆: 106
+2
俄羅斯入侵烏克蘭逾百日,歐洲民眾開始出現心理疲勞。歐洲10個國家的民調顯示,歐洲民心已出現分歧,大多希望戰爭快點結束,只得波蘭民眾仍表示會撐到底.......

政治只講四個字——利用價值。烏克蘭若果想歐美「無限量支持」,首先自己要有「無限量利用價值」。

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/wo/2348534/即時-國際-俄烏局勢-烏克蘭疲勞-蔓延歐洲-剩下波蘭撐烏之心不變

波蘭梗係想佢撐到底啦,因為下一個就到佢

立高丸唔撐?

義大利議會已有議員反對向烏克蘭提供武器 北約,講就好聽係軍事聯盟,大難臨頭,當然係各自隊

引用:
原帖由 kgoal 於 2022-6-23 17:10 發表
唔只波蘭, 仲有波羅的海喪彪立陶宛, 鼻屎咁大粒, 屎忽鬼單挑中俄, 可能死得快過波蘭

波蘭唔係撐,係睇準時機食咗烏克蘭土地,烏克蘭在地球消失。

之前吹過的一齊⋯1個粉擦一下抹掉
又打沉母艦、又普京患牙、又將攻入莫C科、
現在話疲勞?

冇軍事援助,用個心撐係冇 L 用

引用:
原帖由 kgoal 於 2022-6-23 17:10 發表
好似唔係咁
因為波蘭想呑併烏克蘭西部 以前都係波蘭國土
如果停戰就冇得呑拼 好聽d叫合併
所以先咁積極

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-6-23 17:21 發表
之前吹過的一齊⋯1個粉擦一下抹掉
又打沉母艦、又普京患牙、又將攻入莫C科、
現在話疲勞?
日日幫主人吹, 個口疲勞lor
吹180日........吹蕭萍都頂唔順啦

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-6-23 17:23 發表
冇軍事援助,用個心撐係冇 L 用
點撐呀

丐幫

引用:
原帖由 freemind1 於 2022-6-23 17:21 發表
波蘭唔係撐,係睇準時機食咗烏克蘭土地,烏克蘭在地球消失。
x2,波蘭一向想食咗烏克蘭。

立逃院撐烏的,找屎

俗語都有句"長貧難顧"...
武器不用錢制造架,歐洲國家輸出武器比烏司機,那隻烏司機老奉咁,不單不感激,周不時對歐洲國家指手劃腳要人家點做,當正自己系大曬....
歐洲國家人民眼見烏司機日日叫要武器,日日叫人家國家點做點做,人家國民漸漸對烏司機反感,很想他快快投降,費事見大種乞兒日日嘈要咩要咩..

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]