• 瀏覽: 22,146
  • 回覆: 106
+2
引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-6-23 17:06 發表
俄羅斯入侵烏克蘭逾百日,歐洲民眾開始出現心理疲勞。歐洲10個國家的民調顯示,歐洲民心已出現分歧,大多希望戰爭快點結束,只得波蘭民眾仍表示會撐到底.......

政治只講四 ...
撐咩 ? 波蘭存心霸佔烏克蘭西部土地就真,俄軍已放話,一佔就打埋佢..

引用:
原帖由 todaychanchong 於 2022-6-23 19:33 發表
俄羅斯嘗試侵略一個民主自由地方, 就係咁嘅後果

得道多助, 失道寡助
烏克蘭嘅民主欺世盜名,打壓俄民族人權自由,軍事鎮壓頓巴斯俄民族。

傀儡政權,惡有惡報。

俄軍打出了氣勢,入冬前會進攻波蘭地區,加速歐洲動盪…這一戰普京的確立下萬世功業。

由政治棋子變成負累。 你會點楝

引用:
原帖由 人之初大大 於 2022-6-23 17:11 發表
立高丸唔撐?
下一個到佢啦,撐乜7丫, 走佬先啦!

引用:
原帖由 甜美迷糊的狼犬 於 2022-6-23 18:58 發表
歐盟成員國好多過時的武器一早已送比烏黑蘭了,再送就是新型武器就要用錢買,你以為西美各國真的咁有大無畏精神和仁義道德嗎?係呢個戲子澤蓮斯基才相信西美呢班陰謀家的忽悠。有點點腦袋都應該知道自己國家處於一個什麼險境之地。基辛格博士十多年前已經發表文章提醒烏克蘭。就是呢個無政治意識和遠見的戲子相信西美陰毒家忽悠把烏克蘭帶進苦海。返過來看亦是所謂的民選選出一個豪無政績的廢物總統所至
司機認了是油太,這不正符合老基的預言嗎?

投降啦
一時意氣搞到人民受苦
抗日 有版你睇

普京就係要慢慢打、慢慢蠶食你班仆街

衆買家 催促交貨呀!
唔攞D資助武器,點交貨 比客人 先?

波蘭撐烏之心不變?
係呀,當初果幾十架戰鬥機話送去德國的北約基地,等北約自己送交烏黑蘭,呢種撐法真係絕到無輪啦,真係唔知送咗未呢?亦唔知換返d美制戰機返波蘭未呢?
仲有幾百萬烏國難民,條糧食費唔知將來點計好呢?

邊個唔撐基哥會記住!將來5眼盟主扶植基哥做新聯盟盟主後,將進行大量反恐工作

香港當時都未出現黑暴疲勞,d歐洲人咁渣架

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-6-23 17:06 發表
俄羅斯入侵烏克蘭逾百日,歐洲民眾開始出現心理疲勞。歐洲10個國家的民調顯示,歐洲民心已出現分歧,大多希望戰爭快點結束,只得波蘭民眾仍表示會撐到底.......

政治只講四 ...
波蘭係二戰最矛L用,比德國吞併,唔係蘇聯出手,今日都矛波蘭

引用:

政治只講四 ...
而家老烏好似對俄羅斯更有利用價值,拖死歐洲美國,自己啲石油仲賺得多過以前,歐美始料不及!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]