• 瀏覽: 10,583
  • 回覆: 61
引用:
原帖由 siutatbo 於 2022-6-23 15:55 發表
英國衞生安全局和世界衞生組織證實,在倫敦例行的污水檢查中發現了小兒麻痺症病毒痕跡,可能是由最近在海外使用口服疫苗人士帶到英國,經糞便將疫苗中的活病毒傳至污水。英國衞生安全局隨即宣布這是一宗全國性事件,但目前尚未發現確診病例。當地衞生專家稱,這種病毒可能正在社區傳播給未接種者,但強調已接種疫苗的人士面臨的風險極低。

...
驗得出好過不知不覺爆

引用:
原帖由 siutatbo 於 23-6-2022 15:55 發表
英國衞生安全局和世界衞生組織證實,在倫敦例行的污水檢查中發現了小兒麻痺症病毒痕跡,可能是由最近在海外使用口服疫苗人士帶到英國,經糞便將疫苗中的活病毒傳至污水。英國衞生安全局隨即宣布這是一宗全國性事件,但目前尚未發現確診病例。當地衞生專家稱,這種病毒可能正在社區傳播給未接種者,但強調已接種疫苗的人士面臨的風險極低。

...
可能係BNOer帶過去的

一定同(B屄N嗯O噢)有關

正啊!人生又有新體驗!

口服疫苗都有活病毒

能夠在英國🇬🇧生存下去,必定成為超級人類,百毒不侵🤣🤣🤣

自由水

有小兒麻痺病患⋯又點會次次食硬港隊

係唔係繼續當好小事,與病毒共存呢,老英😂

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2022-6-23 16:53 發表
可能是由最近在海外使用口服疫苗人士帶到英國,

英國政府要查下係咪又係中國人播毒
應該係老美契哥俾契弟嘅禮物,與病毒共存呀,殺唔死病毒架😏

引用:
原帖由 siutatbo 於 2022-6-23 15:55 發表

...
蕃茄兄好。
我細佬仔時好興,近卅年好似未見過?

引用:

...
咁先進嘅城市都可以有落後地方嘅傳染病 ,唔係啩?係咪想嚇走啲BNOers呀?

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-6-23 17:20 發表
新冠、猴痘、小兒麻痺.......,英國可謂禍不單行。
唔係禍,係福氣,可以與病毒共存做朋友

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-6-23 16:27 發表

係囉,係 BNOer 過去之後先出現
bnoer都係命賤嘅

一直以為小兒麻痺屬於先天性缺憾,係遺傳病,原來都可病毒傳播。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]