• 瀏覽: 21,965
  • 回覆: 126
+3
引用:
原帖由 愛國人 於 2022-6-23 17:32 發表

有咩唔係好高騖遠呀? 美國佬有11隻大船, 就當今次失敗晒咪炸沉佢落海再整過咯, 都仲有11隻頂當呀, 不進則退呀, 大陸都係㗎整電磁彈射喎?? 有冇最深入研究測試都未知, 亦都係好高騖遠呀,
中國的003型航母在建造之前,就已經在地面建立了電磁彈射器測試基地,殲-15戰鬥機已經在地面彈射起飛上千架次,積累了足夠的經驗和資料,也不斷的改良電磁彈射器,使其成為完全適合裝艦的“人性化”裝備。

老美電磁彈射器地面測試有次幾多次??

引用:
原帖由 antiapple 於 2022-6-23 20:53 發表

中國的003型航母在建造之前,就已經在地面建立了電磁彈射器測試基地,殲-15戰鬥機已經在地面彈射起飛上千架次,積累了足夠的經驗和資料,也不斷的改良電磁彈射器,使其成為完全適合裝艦的“人性化”裝備。

幾多次我唔知, 我覺得美國佬冇測試過電磁彈射, 造假多
https://www.youtube.com/watch?v=EosLiHSteXs

引用:
原帖由 愛國人 於 2022-6-23 15:00 發表

對呀, 呢D全部都係福特號問題, 鬼叫佢有5~6項全新技術一次過整落去咩? 美國佬就係咁一咩都要做到100分, 99.5分都話唔合格咪攪到咁咯. 不過已經舊聞啦, 福特號航母已經通過高強度爆炸測試全面服役及具有戰鬥力
咁都可以吹? 佩服  

引用:
原帖由 GATEWAY2010 於 2022-6-23 20:36 發表
福特號已成為汽車渡海小輪

幾時訪港等我們欣賞見識

造價160億美元浩瀚偉大工程
咁又未至於呱,裝番個斜台可唔可以呀🤣🤣🤣

太多新系統一次上馬。

有無咁化學呀

引用:
原帖由 GATEWAY2010 於 2022-6-23 20:36 發表
福特號已成為汽車渡海小輪

幾時訪港等我們欣賞見識

造價160億美元浩瀚偉大工程
係啦,X2~
福柒號反正都唔用得嘅,
做觀光遊輪好過啦~

引用:
原帖由 Thomas-wang 於 2022-6-23 14:40 發表
以下均來自米國國會報告
米國2021年國會報告:
電磁彈射平均故障周期設計要求4166實際272。
電磁攔阻平均故障周期設計要求16500實際41。
電磁彈藥升降機平均故障周期設計要求932實際218。
雙波段雷達平均故障周期設計要求339小時實際102小時。
彈藥升降機總數11個通過驗收8個。
動力系統推進主軸曾出現故障,已修復維修費用未結清還在扯皮。
主發電機組曾發生故障長時間少一台發電機組。 ...
冇錢就冇充大頭鬼啦!

納粹豬盟出核吹喲垃圾主要都係呃傻仔喲錢啫,拖去填海好過啦!

引用:
原帖由 antiapple 於 2022-6-23 20:53 發表

陸地測試只是紙上談兵
中國對海戰真的是外行

引用:
原帖由 輪皇 於 2022-6-24 00:43 發表

冇錢就冇充大頭鬼啦!
美國是中國大BOSS
豈會沒錢

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2022-6-23 20:25 發表

你多啲關心福特號就真啦,
快啲搞掂咪唔洗玻璃心囉~
福特號宇內無敵
擔心個球呀

引用:
原帖由 starr 於 2022-6-23 21:24 發表

咁都可以吹? 佩服  
正確呀,福特號果d全部造假啦,咩電磁彈射呀?咪又係p圖p走 d蒸氣,你呃唔到我嘅,最好笑海爆測試呀,搵隻模型航母係水池爆下就當測試,搵鬼信咩

引用:
原帖由 愛國人 於 2022-6-24 02:38 發表

正確呀,福特號果d全部造假啦,咩電磁彈射呀?咪又係p圖p走 d蒸氣,你呃唔到我嘅,最好笑海爆測試呀,搵隻模型航母係水池爆下就當測試,搵鬼信咩
航母炸唔炸得沉都唔係重點
炸傷炸爛夾板,就在公海揾多幾既多的資源去救
中美對比航母根本就無意義,航母用來蝦小國

引用:
原帖由 愛國人 於 2022-6-23 15:00 發表

對呀, 呢D全部都係福特號問題, 鬼叫佢有5~6項全新技術一次過整落去咩? 美國佬就係咁一咩都要做到100分, 99.5分都話唔合格咪攪到咁咯. 不過已經舊聞啦, 福特號航母已經通過高強度爆炸測試全面服役及具有戰鬥力
做足100分? 737 Max 有冇做足100分? 波音自己人幫FAA測試話安全冇問題。 跌咗兩隻害死幾多人都仲想屈外國機師有問題,唔關波音事,全靠中國帶頭將佢禁飛。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]