• 瀏覽: 11,913
  • 回覆: 130
+3
引用:
原帖由 玄田心生 於 2022-6-23 16:03 發表

最平一定係美國,底特律大把吉屋任住,日日0元購950美刀物資任用任食,岩晒手足。。
Exact7ly, 不過小財唔出大財唔入, 零元購前先要投資裝備好足夠火力

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-6-23 15:37 發表

午餐肉,我都係等佢三罐特價裝先買
咩午餐肉?去淘佬啦

【淘寶】https://m.tb.cn/h.fwucE7j?tk=Jsj ... 頭184g即食下飯酒菜熟食魚乾廣東特產
點擊鏈接直接打開

引用:
原帖由 molittlemo 於 2022-6-23 16:05 發表
但印象中.
可樂好似咁耐都係24蚊8懽?
維他菊花茶都都12蚊6包?
依D真係幾十年都冇加過

引用:
原帖由 黑蟑螂群毆 於 2022-6-23 14:28 發表
靈憶點解無講當時樓價四十幾萬,而家成八百萬
灝景灣九七年開售,真係咁平?

引用:
原帖由 ccto14 於 2022-6-23 16:06 發表

金融風暴係年尾先影響香港,97年仲係通脹, 通縮係98 擊退索羅斯先開始    

根據綜合消費物價指數,整體消費物價自一九九八年十一月起連續68個月錄得跌幅以來,在二零零四年七月首次錄得按年升幅。綜合消費物價指數與一年前同期比較,在二零零四年七月份上升0.9%,而在六月份則下跌0.1%。
師兄d數據準確好多

引用:
原帖由 onnam 於 2022-6-23 14:30 發表

香港生活費貴啲,定係英國生活費貴啲?
梗係香港啦,仲考慮啲乜!

有冇野係價錢平穩,冇乜脹幅

引用:
原帖由 molittlemo 於 2022-6-23 16:05 發表
但印象中.
可樂好似咁耐都係24蚊8懽?
維他菊花茶都都12蚊6包?
可樂以前係16蚊8懽

公務員都凍薪証明無通漲,今年大家可以不必加薪了👏👏👏

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-6-23 14:06 發表
香港回歸25年,四分之一個世紀過去,比較1997年與2022年,市民工資中位數的升幅僅50%,而糧油、肉類及罐頭食品升勢大多衝破三位數,豬扒+258%、牛

油價升影響到所有野,運費、水、電、煤全升,另外97年做侍應$6000度,依家無$15000你都唔洗諗,所謂工資升50%唔知邊度黎

引用:
原帖由 果個大大名車 於 2022-6-23 17:00 發表

油價升影響到所有野,運費、水、電、煤全升,另外97年做侍應$6000度,依家無$15000你都唔洗諗,所謂工資升50%唔知邊度黎
20蚊張  

引用:
原帖由 19611691 於 2022-6-23 16:45 發表

梗係香港啦,仲考慮啲乜!
又話英國通脤成9%?

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-6-23 14:06 發表
香港回歸25年,四分之一個世紀過去,比較1997年與2022年,市民工資中位數的升幅僅50%,而糧油、肉類及罐頭食品升勢大多衝破三位數,豬扒+258%、牛

人仔升值,港紙貶值,D野有乜辦法不貴??

引用:
原帖由 05ho 於 2022-6-23 17:11 發表

人仔升值,港紙貶值,D野有乜辦法不貴??
日元貶值
又唔見日本貨平左 ?

引用:
原帖由 onnam 於 2022-6-23 17:07 發表

又話英國通脤成9%?
就算9%都仲平過香港

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]