• 瀏覽: 21,454
  • 回覆: 132
+24
美國傳媒近日不斷炒作「俄羅斯超過沙特成中國最大原油供應國」的消息,白宮官員前日回應記者查詢時,表示美方將這視為中俄在烏克蘭方面的合作日益增強,但當記者再問到「印度近期一直購買大量俄羅斯石油」時,白宮態度卻180度轉變,聲稱印度購買俄油是「主權決定」,被質疑是「雙重標準」。

印度可以買,中國買就有問題,咩道理?你老尾
條片係下面#4
新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202206/23/AP62b3cd0ae4b033218a53b4b0.html

慎思守法 遠離暴行
萬般帶不走 唯有業隨身
真醜怪

歐美都有買 

個記者係咪故意先問中國,後問印度,裝美國彈弓P

買咪買囉,你咬我食呀?吊你老美自己同歐洲都未停過買啦,DLLM!😂😂😂😂

美國發言短乏公信力

美國又出新肺炎病毒BA.4 BA.5,美國又要死500萬人

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-6-23 14:05 發表
美國傳媒近日不斷炒作「俄羅斯超過沙特成中國最大原油供應國」的消息,白宮官員前日回應記者查詢時,表示美方將這視為中俄在烏克蘭方面的合作日益增強,但當記者再問到「印度近期一直購買大量俄羅斯石油」時,白宮態度卻180度轉變,聲稱印度購買俄油是「主權決定」,被質疑是「雙重標準」。

印度 點同呢? 大家都知 印度 係做中介 幫 歐美 買俄油 賺下水腳吧!

希臘重買得多丫, 國民一日可以用 一桶油丫!

🤔中國3首航母都用俄羅斯油?

🤔所以俄多多油都比中國?

印度就是歐洲中介進出口吧。

🤔所以禁中國買俄油來供航母?

中國航母係大食…但中俄真係有能力餵得飽3隻航母….

無辦法啦⋯我地唔可以缺能源玩唔開冷氣
冇電梯🛗用咪趴街

咁都得

中國,印度和俄羅斯都係金磚五國成員,互相貿易有何問題,老美真係戇鳩無極限

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2022-6-23 15:16 發表
🤔中國3首航母都用俄羅斯油?

🤔所以俄多多油都比中國?

印度就是歐洲中介進出口吧。

🤔所以禁中國買俄油來供航母?

中國航母係大食…但中俄真係有能力餵得飽3隻航母….
🤔有國家級海盜敢打劫海上運油船…

但夠唔夠瞻打劫一隻航母來搶它缸內的油?😂

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-6-23 14:09 發表
https://www.youtube.com/watch?v=5BNg03xvMR8
同以往香港反對派同一類無恥卑劣

引用:
原帖由 fun_db 於 2022-6-23 15:21 發表

同以往香港反對派同一類無恥卑劣
邪惡軸心美國講既野冇人會理
除左佢個班奶美狗

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]