• 瀏覽: 21,449
  • 回覆: 132
+24
引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-6-23 14:05 發表
美國傳媒近日不斷炒作「俄羅斯超過沙特成中國最大原油供應國」的消息,白宮官員前日回應記者查詢時,表示美方將這視為中俄在烏克蘭方面的合作日益增強,但當記者再問到「印度近期一直購買大量俄羅斯石油」時,白宮態度卻180度轉變,聲稱印度購買俄油是「主權決定」,被質疑是「雙重標準」。

咁每個國家都有主權,包括歐洲各國,佢地要買俄羅斯石油都無問題囉

引用:
原帖由 Henrywu18 於 23/6/2022 14:05 發表
美國傳媒近日不斷炒作「俄羅斯超過沙特成中國最大原油供應國」的消息,白宮官員前日回應記者查詢時,表示美方將這視為中俄在烏克蘭方面的合作日益增強,但當記者再問到「印度近期一直購買大量俄羅斯石油」時,白宮態度卻180度轉變,聲稱印度購買俄油是「主權決定」,被質疑是「雙重標準」。

肉撚酸到呢

因為美國佬拉攏印度對抗中國,所以有雙重標準

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-6-23 14:05 發表

腦尾若知成精,啲精入腦髓,不同平常,這就是以美為先的兆頭。

引用:
原帖由 juniorcow 於 2022-6-23 16:03 發表
縱使沙特阿拉伯極權殺害美國公民華盛頓郵報記者,拜登亦要出訪跪求皇儲增產石油,由此可以看出美國現時何其折墮。

生劏

美國也有大手買。
而且覺得其他人唔知唔理

白宮咁搞笑

引用:

面人地俾
假自己攞黎掉

引用:

想溝印度, 但印度係雞肋, 咪是但囉.

溝唔到中國, 咪鬼食泥咁囉.

其實冇雙重標準, 向來只有一個, "話你錯你就係錯, 話你啱你就係啱."

老美正廢柴

引用:
原帖由 ViolateCarRepor 於 2022-6-23 16:04 發表

正一ON9仔
只許周官放火不許佰姓點燈
而家美國D 官同林鄭班子一樣

中國係唔會理啲顛狗吠嘅!正如我響香討係唔會理果啲垃圾黃色物體文宣

總之佢自認大佬,咩都係佢話事

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2022-6-23 15:39 發表
雙標又好,單標又好,既然已經反咗面,中國根本唔會理美國講乜。
邊有反面。向來打不還手

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]