• 瀏覽: 4,803
  • 回覆: 18
+2
【明報專訊】英國約翰遜政府昨(22日)向國會提交法案,讓英國政府可毋須遵從歐洲人權法院(ECtHR)的裁決。《衛報》引述消息人士報道,法案是衝着ECtHR上周介入英國遣送尋求庇護者到非洲的計劃而來。英國法律界和人權組織擔心,法案一旦通過,英國政府會變成「碰不得」,而公眾權利則被侵蝕。

陰國仲話自己人權大國,佢話人地極權自己最極權

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/國際/article/20220623/s00014/1655920556676/「架空」歐洲人權法院-英《權利法案》惹爭議

看好戲 

黃人要做啲嘢

歐洲人權法院乜撚嘢嚟㗎,唔好干預英國內政,死開啲

聯合國人權理事會好似唔多覺有出聲喎

引用:
原帖由 人之初大大 於 2022-6-23 14:00 發表
【明報專訊】英國約翰遜政府昨(22日)向國會提交法案,讓英國政府可毋須遵從歐洲人權法院(ECtHR)的裁決。《衛報》引述消息人士報道,法案是衝着ECtHR上周介入英國遣送尋求庇護者到非洲的計劃而來。英國法律界和人權組織擔心,法案一旦通過,英國政府會變成「碰不得」,而公眾權利則被侵蝕。

大蠅帝國示範咗,人權既定義可以除時改……

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-6-23 16:20 發表

大蠅帝國示範咗,人權既定義可以除時改……
何止人權……

尾嬰經已不把聯合國放眼內

同美國佬一樣,英國佬自定另一套規則,然後指摘你唔遵守規則!

咩歐洲法院,海牙法庭,在英美事項上立即變垃圾。

即係點?!唔啱聽公約就可以自己立法去廢咗佢?!咁啲公約來做咩,即係廢紙一張?!

呢啲民主國家真係醜惡。

點解無人整返個英國人權關注法案?

引用:
原帖由 wilsonts 於 2022-6-23 19:45 發表
點解無人整返個英國人權關注法案?
美國唔敢出聲,又來雙重標準。

點解唔直接退出個歐洲人權委員會呢? 硬係要立條法例去唔守歐洲人權法!

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-6-23 18:17 發表

何止人權……
英共

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]