• 瀏覽: 7,977
  • 回覆: 35
+2
為慶祝香港特別行政區成立25周年,教育局邀請多間傳統名校,包括拔萃男書院、拔萃女書院、協恩中學、喇沙書院等,以歌聲及管弦樂參與《我和我的祖國》音樂錄像的製作,期望學生可了解歌詞的意義,加深對中華文化的

點解唔係福建、培正、黃楚標哩D名校

又Queen又King又Saint又一堆鬼佬名的學校唱愛國歌曲

又點解係哩11間?

新聞來源連結:
https://topick.hket.com/article/3283675/【回歸25周年】11間名校生奏唱《我和我的祖國》 楊潤雄:表達祝賀香港回歸祖國心意

名校生係唔同啲既  

想嘔!

呢班名校生當日有份拉人縺,有份上街鬧中央

教育局偏心名校。

不如正經啲⋯用行動 ;滅掉啲黑社會先啦 今星期又唔知有幾多毒品案 有幾多威嚇市民事件

引用:
原帖由 paoon 於 2022-6-23 12:14 發表
為慶祝香港特別行政區成立25周年,教育局邀請多間傳統名校,包括拔萃男書院、拔萃女書院、協恩中學、喇沙書院等,以歌聲及管弦樂參與《我和我的祖國》音樂錄像的製作,期望學生可了解歌詞的意義,加深對中華文化的

...
2019年呢幾學校不知出咗幾多勇武同自由西喎,佢哋啲教師擔保哂出嚟未?

女拔中學校長劉太係藍的.

洗白中

教育局楊局長明顯有心玩嘢,所謂名校全部都係黃絲黑暴中學,教育局唔搵暴大,磚大,講大依啲已經算俾面!

引用:
原帖由 paoon 於 2022-6-23 12:14 發表

...
你問得好,
選擇呢d學校係要激撚死d黃絲夢倫

"傾屎" 只有一個學生參與 !

唔唱就冇人讀,名校都要殺校

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-6-23 12:26 發表
想嘔!

呢班名校生當日有份拉人縺,有份上街鬧中央
未必係全校學生既,咪用黃人標準,佢地成日想代表全港市民呢。

引用:
原帖由 royrac2 於 2022-6-23 13:08 發表
女拔中學校長劉太係藍的.
但佢班學生好黃

竟然無視傳統左派學校?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]