• 瀏覽: 27,291
  • 回覆: 125
用開廢事煩。

引用:
原帖由 noeru0315 於 2022-6-23 11:36 發表
啱啱由八達通轉咗去支付寶, 其實都好簡單
請問支付寶點安裝?(見佢又要密碼又要上載身份証?🙏

引用:
原帖由 忙着發財 於 2022-6-23 11:57 發表

你指轉過去支付寶? 如果你本身已經有支付寶HK戶口的話, 佢有一組qode俾你, 你响轉會個網站度填咗身份證信息上去之後, 填埋嗰組qode落去就搞掂, 或者如果你有政府嗰個智方便, 响智方便度登入, 佢會自動幫你填晒啲嘢, 你補返支付寶嗰組qode落去就得, 過程都唔使三分鐘

引用:
原帖由 湊熱鬧的人 於 2022-6-23 11:28 發表

Nokia當時是手機的龍頭, 他們不理會市場的轉變堅持研發數字按鈕模式的手機, 結果怎樣?!
三星手機在note 幾 note幾時不是銷售高峰嗎? 店大欺客, 他們的安卓系統越用越慢, 電池質量越來越差, 結果怎樣?

我以為話8仔玩死Nokia 同3星

引用:
原帖由 noeru0315 於 2022-6-23 12:02 發表

你指轉過去支付寶? 如果你本身已經有支付寶HK戶口的話, 佢有一組qode俾你, 你响轉會個網站度填咗身份證信息上去之後, 填埋嗰組qode落去就搞掂, 或者如果你有政府嗰個智方便, 响智方便度登入, 佢會自動幫你填晒啲嘢, 你補返支付寶嗰組qode落去就得, 過程都唔使三分鐘
轉會🙏

引用:
原帖由 starcrazy 於 2022-6-23 11:34 發表
轉那好
BOC Pay新轉去有真實現金$100

呢次好多優惠都縮水, 就算分3次拎, 都會用八達通, 最抵,反正其他都唔係一炮過拎5000

payme, boc都cover得咁少地方, 無咩就唔會轉, 利申: 八達通

四個字!多諗謝晒

支付寶轉了微信

引用:
原帖由 神秘夫人 於 23/6/2022 10:19 發表
八達通,係時候要轉會
老人家一直個會用八達通,直至走完人生路。

引用:
原帖由 Aasia 於 23/6/2022 09:46 發表
第二階段5,000元消費券將於8月7日起分期發放,並於6月23日起至7月23日容許市民登記或轉會。第二階段消費券新增2間儲值支付工具營辦商,即PayMe及BoC Pay,並加入新領取條件,其中「有意圖永久離港者」將不符合領取消費券的資格。本報記者整合消費券最新領取資格、6大儲值支付工具、發放時間和金額,以至新登記及「轉

...
點解唔派張面值10000蚊既消費卡,用一次扣一次,直至扣清為至。

引用:
原帖由 phqm 於 2022-6-23 10:42 發表

終於可以轉另一張八達通
有優惠嗎?

引用:
原帖由 忙着發財 於 2022-6-23 11:57 發表

裝都未裝? 星期一開始已經搶緊禮卷, 可搶10天.
但我也會轉離支付寶

本來想轉wechat,不過都係分期,搞到冇乜誘因轉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]