• 瀏覽: 35,382
  • 回覆: 235
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 坐六年 於 2022-6-23 08:17 發表
美國人真奇怪,同人談判竟然係揸住自己春袋,同對方講信唔信我大大力揸爆自己春袋。
呢D叫誠意嘛。閪人既思維就系高端。

左手製造問題,右手去解法做籌碼對大陸唔L work架。

把中國不太在意,對美國有害的東西當做談判籌碼,有這樣的政府,真的是美國人的福氣。

引用:
原帖由 kcsam 於 2022-6-23 07:49 發表
美國貿易代表戴琪周三(22日)表示,對華關稅是中美貿易關係中重要的籌碼,而且取消對華關稅對控制短期通脹的效果有限,美國同

在美國,華人比白人更加“愛國, ...
呢隻黃狗冇料扮四條

引用:
原帖由 kcsam 於 2022-6-23 07:49 發表
美國貿易代表戴琪周三(22日)表示,對華關稅是中美貿易關係中重要的籌碼,而且取消對華關稅對控制短期通脹的效果有限,美國同

原來咁多尾角官員都係咁無知嘅,加關稅後,尾角通脹如何呢?會唔會大陸都唔想撤呢?

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-6-23 08:06 發表
戴琪上任年幾 中方根本連理都無理過佢
有乜野要傾 對象都係布林肯 蘇利文 雪蔓 奧斯汀 以及後面最大果個拜登
中美要傾既野 
好多時已經牽涉到政治 政策面
戴琪根本就無say

我明白佢點解咁反對 因為如果連關稅都取消
戴琪手上根本就無野可以攞黎同中方傾
或者咁講 中美解決關稅問題後
之後所有既中美談判 都唔再需要戴琪
對於一個急於表忠既狗黎講
呢件又真係幾得人驚既事
...
花瓶

醒下啦,傳說拜登搵你黃皮大媽做呢個位,因為同聲同氣同皮膚,以為好似特王年代可以同劉鶴好好談判,宜家兩年影都唔見,就應該知道中方根本就費事嗮時間系你條八婆身上啦!

引用:

我覺得佢係滲透享美國嘅閒碟多d

引用:

那就不撒吧! 相信美帝的通賬會一直持續,但美帝有民主和自由可以解決

屌!老美係度互扯貓尾,做戲做到出哂,扮哂無可奈何

美國重係用呢d logic
下馬威etc呢d.........2022 out 到唔out la
拖死美國之ma .....

無間道深哥 : 你見過同死人握手未???

咁大籌碼,傾咗咁耐,傾咗乜嘢出嚟呀,大漢奸?

引用:
原帖由 坐六年 於 2022-6-23 08:17 發表
美國人真奇怪,同人談判竟然係揸住自己春袋,同對方講信唔信我大大力揸爆自己春袋。
同俄國一樣

美國所謂民主就係十個人有十種意見,搞到拜登落台都未傾掂數點搞!

強L烈支持老尾邪惡鬼蟈咪九撤關稅, 好等自己膨脹爆鑊🤣🤪🤭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]