• 瀏覽: 35,366
  • 回覆: 235
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 坐六年 於 2022-6-23 08:17 發表
美國人真奇怪,同人談判竟然係揸住自己春袋,同對方講信唔信我大大力揸爆自己春袋。
西方文化,同中文唔同

引用:
原帖由 橫財神 於 2022-6-23 08:22 發表
但另一方面我未見敵人統自己一刀流緊血,然後講哩個係我同中國談判重要籌碼。中國唔答應我條件我繼續由 d血 把把聲咁流,唔止血,問中國怕未。
英文化係咁,同中文化唔同

挑~關稅對中國從來都唔係問題,你中意咪繼續加關稅咯,反正受影響嘅係你老美自己D老百姓,最好繼續落去,睇下你幾時爆煲

對美國已死心,你鐘意撤定唔撤都計在成本之中,貨物售價不變

繼川建國,拜振華之後,戴琪原來係同志"長江七號".......

如果係重要的籌碼就已經傾掂啦. 你手上有籌碼但幾年都唔落注. 

非常好, 繼續保持高通漲,
民忿越來越高, 日日開槍,
活在槍林彈雨之下真興奮

我哋一啲都唔介意,你哋自己狗咬狗先!

我開始相信呢條戴琪係真中國人,佢好似好想尾國死咁

引用:
原帖由 橫財神 於 2022-6-23 08:17 發表
戴是華人而身居要職,需要表現出強硬來減輕白人對佢既差忌,所以比白人或其他種族更強硬,更反華。情況同川島芳子一樣。
大陸唔蘇佢,佢呢個要職變得可有可無。

華裔在閪國當高官,它們的思維更比白人更憎恨中國,這是它們的生存之道。

引用:
原帖由 maldini1967 於 2022-6-23 08:23 發表

戴琪係戴笠個孫嚟
已澄清係謠言
兩者冇關係

引用:
原帖由 kcsam 於 2022-6-23 07:49 發表
美國貿易代表戴琪周三(22日)表示,對華關稅是中美貿易關係中重要的籌碼,而且取消對華關稅對控制短期通脹的效果有限,美國同

在美國,華人比白人更加“愛國, ...
父母台灣人

美國自己急着要撤重要籌碼 

引用:
原帖由 kcsam 於 2022-6-23 07:49 發表
美國貿易代表戴琪周三(22日)表示,對華關稅是中美貿易關係中重要的籌碼,而且取消對華關稅對控制短期通脹的效果有限,美國同

在美國,華人比白人更加“愛國, ...
為了表忠心這些人對自己同胞是特別狠的!
黃人不是對香港市民及中國同胞也是一樣的狠毒,而對外國人就不惜下跪!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]