• 瀏覽: 20,855
  • 回覆: 151
+4
引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-6-23 06:33 AM 發表
【Now新聞台】英國5月通脹率升至9.1%,創40年來新高。英國首相約翰遜表示,政府有能力應對通脹,但警告一旦提高加薪幅度只會令問題惡化。

英國人周二剛經歷完幾乎無鐵路乘搭的一天,組織鐵路罷工的工會周三會與資方就加薪方案談判,工會表明不預期可以達成協議暫停後續罷工行動,意味民眾周四外出很大機會要繼續逼巴士。

英國這次鐵路工潮,源於僱員不滿加薪幅度追不上通脹,教師及郵遞業等近日都警告會以罷工爭取 ...
絕對有信心

應角有撚力對付

到冬天通脹加得仲勁

政棍9up就叻 
未見過會解決問題既政棍 

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-6-23 08:18 發表
政棍9up就叻 
未見過會解決問題既政棍 
都話民主自由可以當飯食囉

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-6-23 06:33 發表
【Now新聞台】英國5月通脹率升至9.1%,創40年來新高。英國首相約翰遜表示,政府有能力應對通脹,但警告一旦提高加薪幅度只會令問題惡化。

英國人周二剛經歷完幾乎無鐵路乘搭的一天,組織鐵路罷工的工會周三會與資方就加薪方案談判,工會表明不預期可以達成協議暫停後續罷工行動,意味民眾周四外出很大機會要繼續逼巴士。

英國這次鐵路工潮,源於僱員不滿加薪幅度追不上通脹,教師及郵遞業等近日都警告會以罷工爭取 ...
有民煮加豉油冇有怕最多吔樹皮

引用:
原帖由 DSOM 於 2022-6-23 07:25 發表

用咀炮應付通脹??
講吓啫冇話真係會做嘅

有信心便好
去硬英倫🍻🍴

創新高咪因為無能力應對

引用:
原帖由 幪面超人 於 2022-6-23 07:29 發表
得把死人口黎認對,西人一向托塔都話得。
民主選舉精要在於呃神騙鬼選之前乜9都得選完関禾L事

引用:
原帖由 Chobis 於 2022-6-23 06:46 發表
又要氹多啲香港黃屍抱住錢移居英國
咪就係呢班友輸入通脹

引用:
原帖由 pton99 於 2022-6-23 07:34 發表

金毛一早誠信破產啦,有能力應對=冇能為力應對
政客最重要係識得胡說八道

引用:
原帖由 Essentials 於 2022-6-23 07:34 發表
冇事嘅,黃曱甴係最優秀最有錢,小小通脹邊有問題,未去嘅快d去一家團聚!
舉腳贊成去咗咪L返嚟R著數

引用:
原帖由 煩Q死 於 2022-6-23 08:23 發表

講吓啫冇話真係會做嘅
金毛話賴死唔落台......有糧支咪解決到佢成家既通脹問題

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-6-23 08:27 發表

金毛話賴死唔落台......有糧支咪解決到佢成家既通脹問題
咁你又啱喎平民百姓餓9死都唔關呢班肥到褲都著唔落嘅仆街政客事

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-6-23 06:33 發表

我覺得當有「有能力」, 咁多黃人過去幫手

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]