• 瀏覽: 25,303
  • 回覆: 169
+6
引用:
原帖由 bambi1 於 23-6-2022 01:52 發表
所謂毒品除罪化,即係毒品合法化啦。咁將會越來越多人吸毒,為咗買毒品又會越來越多搶劫案,越來越多殺人案。之後,唯有推行殺人合法化。 究竟係美國人ON9,定係美國啲政棍為咗選票,討好選民,咩原則都可以放棄呀?
同抗疫一樣
政府無能咪躺平囉

引用:
原帖由 waikeekee2003 於 2022-6-23 01:59 發表
應該全美推行
X2,全國都有嘅問題就唔係自己問題啦。

民主國家真係好

道友天堂

應該推行至全國啦

引用:
原帖由 waikeekee2003 於 2022-6-23 01:59 發表
應該全美推行
應該五眼推行!

當有日殺人搶劫強姦都無罪化,果個地方犯罪率就會清0,係遇向民主自由既一大步

吸毒係有錢人專利,而家想利用毒品賺錢.賣比有錢佬同其他國家.似金三國.但又似清朝

引用:
原帖由 bambi1 於 2022-6-23 01:52 發表
所謂毒品除罪化,即係毒品合法化啦。咁將會越來越多人吸毒,為咗買毒品又會越來越多搶劫案,越來越多殺人案。之後,唯有推行殺人合法化。 究竟係美國人ON9,定係美國啲政棍為咗選票,討好選民,咩原則都可以放棄呀?
殺人合法化,唔喺講笑,有朝一日真喺有可能。之前睇過一套電影,The Purge, 聽落天馬行空,但喺美國d黐線嘢真喺唔喺無可能。

黃絲快啲過去享受下生活

引用:
原帖由 launch_date 於 2022-6-23 01:40 發表
2021年俄勒岡州服藥過量死亡人數創新高,與2020年相比增加41%。

持有毒品合法化的同時,當地財產犯罪和暴力犯罪都有所增加。

係咪真係人太多,所以要用盡方法,攪爛個世界??
之前有新聞話為左減少人服藥過量,佢地係廁所貼啲貼紙定咩勸人,真係好有效架

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-6-23 01:25 發表
美國俄勒岡州(Oregon)在2021年2月成為全美首個推行毒品除罪化的州份,即持有少量海洛因、安非他命(俗稱冰毒)和LSD迷幻藥等硬性毒品不會再遭逮

要check州議員,官員同中美洲既關係。

引用:
原帖由 u23dom 於 2022-6-23 06:20 發表
老美 "槍擊+毒品+搶劫" 無日無之; 風光天下獨好!!!
真實版 GTA 

引用:
美國俄勒岡州(Oregon)在2021年2月成為全美首個推行毒品除罪化的州份,即持有少量海洛因、安非他命(俗稱冰毒)和LSD迷幻藥等硬性毒品不會再遭逮

支持全美國大力推動這政策!

引用:

🐶國真係人間天堂日頭可以食冰夜晚可以食蓮子羹

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]