• 瀏覽: 1,549
  • 回覆: 9
本港的單日確診個案維持4位數。衞生署衞生防護中心傳染病處主任張竹君和醫院管理局總行政經理(病人安全及風險管理)何婉霞下午召開記者會,...

除非內地改變防疫政策, 否則今年通關機會都好渺茫!或者香港同外地通關機會好大d

OT: 張相上面灰色衫個女仔好誇張

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2348399/即時-港聞-疫情-增1323本地感染124輸入多1人亡-學校呈報190宗陽性個案

繼續唔停工唔停學唔停市唔禁足唔停交通工具

引用:
原帖由 淡忘之音 於 2022-6-22 17:53 發表
繼續唔停工唔停學唔停市唔禁足唔停交通工具
香港可以學上海咁停擺檢疫幾個星期?

現在香港老師學生日日強制自費檢測,

仲慘過全民強檢.

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-6-22 17:57 發表

學校可以轉網上授課, 政府公務員盡量在家工作, 應該可以.

引用:
原帖由 茶餘面后 於 2022-6-22 18:00 發表

人地轉做網上授課, 香港已試過唔止幾星期.
返學可以, 其他呢?
上海人都鬼殺咁嘈啦, 示威添
一早都發現香港公務員WFH係乜都做唔到

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-6-22 18:01 發表

返學可以, 其他呢?
上海人都鬼殺咁嘈啦, 示威添
社會總有人唔滿意.

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-6-22 17:57 發表

好多人等左停工好耐。天氣咁鬼熱出哂汗仲要返工簡直慘絕人寰

引用:
原帖由 茶餘面后 於 2022-6-22 18:07 發表

社會總有人唔滿意.
你試下幾個星期困起居企無了期咁等會點樣?
有人因為停擺無命添啦

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-6-22 18:10 發表

你試下幾個星期困起居企無了期咁等會點樣?
有人因為停擺無命添啦
我傾向支持彈性處理, 真係有需要的小數人可以唔停擺.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]