• 瀏覽: 11,331
  • 回覆: 47
+2
香港唔夠小朋友,將來邊夠人搵錢交稅?

我就促教聯會做多d愛生多d仔,咁有仔仔囡囡就會有需求,有需求就可以繼續營運架喇,人哋台灣菜婆都識得用愛發電,教聯會好應該要識用愛生仔助營運!

唔夠人咪殺校囉,增咩資源啫

引用:
原帖由 百川歸海 於 2022-6-21 16:42 發表
通左關大把學生
二十五年後才通關

國內大把人材,順便學埋普通話.
去舊迎新吧!
🥱

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-6-21 17:08 發表

香港由亂轉治,應該好多人準備生育
呢句我認同,出街都多左大肚婆

引用:
原帖由 tsenash 於 2022-6-21 17:17 發表

問題係無學生呀

咩券都無用啦
政府一日唔攪好樓價,基本上香港就會好似日韓咁
無人願生,政治穩定係好重要,中央都出左手穩定左好多

幼稚園的小朋友全部都係比屋企個賓賓/印印傳染
臭閪賓賓/印印咁濫交周身都不少病毒

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-6-21 15:09 發表
受出生率下跌、疫情及移民潮影響,本港幼稚園面臨經營困難。香港教育工作者聯會上月訪問235間幼稚園,結果反映受訪幼稚園平均每間流失16名半日班學

冇小朋友 就不用咁多學校, 資助 可解決咩?

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-6-21 15:09 發表
受出生率下跌、疫情及移民潮影響,本港幼稚園面臨經營困難。香港教育工作者聯會上月訪問235間幼稚園,結果反映受訪幼稚園平均每間流失16名半日班學

唔移民都無人生啦! 全球性既事!

改辦貓貓狗狗學習班, 可能會多家長報名!

引用:
原帖由 onnam 於 2022-6-22 09:42 發表
香港唔夠小朋友,將來邊夠人搵錢交稅?
全球年青人口, 有一半集中係非洲!

其他地方全球人口老化~

報應!

呢到大把人都話冇錢吾好生啦
D人養活自己都有問題,加上政府理得你地,所以長期都出生率低下,再加上政府靠引入移民增加人口,生吾生政府也吾需要去解決
所以D學校拆晒佢啦,用來起屋俾移民D人入住好過

引用:
原帖由 williamsze31 於 2022-6-22 10:22 發表
國內大把人材,順便學埋普通話.
去舊迎新吧!
🥱
香港學生,要學好英文才對
方便移民去英國生活 👍👍👍

已經學好香港語的學生
不需學習普通話
以便移民英國後,人家會被誤為「貢碟」👎👎👎

唔打針,小朋友連課外活動都無得上,咁反幼稚園,有咩用??本身 都係畀佢玩下

唔打針無得上課外活動都毒,同迫家長,畀小朋友打針一樣。

好差黎個政策。
實同小朋友分析反,2022 因咩事,似係迫佢打咁。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]