• 瀏覽: 6,126
  • 回覆: 28
全球首富馬斯克創立的太空探索公司 SpaceX 向員工發出訊息,指有數名同事寫信批評馬斯克在公開場合的行為,已經被公司開除。

全球首富馬斯克創立的太空探索公司 SpaceX 向員工發出訊息,指有數名同事寫信批評馬斯克在公開場合的行為,已經被公司開除。

極權政府丶極權老板

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1847251/即時-國際-SpaceX-數員工寫信批評馬斯克言行-被公司開除

引用:
原帖由 普京大帝 於 2022-6-18 19:20 發表

多餘!未見過老板唔係極權嘅。

咁撚黑暗

民主自由

引用:

美國本土都唔係講人權既地方啦~唔出其

拉大隊過檔去長征

以前諫官都死唔少,何況直接批評,無被自殺已經係老闆仁慈喇

引用:
原帖由 simonfdf 於 2022-6-19 00:10 發表
民主自由
好自由,你有批評老闆的自由,老闆亦有炒你的自由!!

引用:

說好了的言論自由呢 ?  

又話有鼓油

有邊個老闆接受二五仔?

呢條撚樣係唔係黃瓜李私生子?

引用:
原帖由 hli9 於 2022-6-18 23:30 發表
咁撚黑暗
不如你又試下係同事面當面指責你老細睇下點?

引用:
原帖由 simonfdf 於 2022-6-19 00:10 發表
民主自由
同民主自由有乜關係?

cybertruck, roadstar, E truck全部冇哂形,又比人爬頭。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]