• 瀏覽: 159,949
  • 回覆: 1,706
  • 追帖: 7
+32
引用:
原帖由 赤共 於 2022-6-17 21:28 發表
人均gdp 六億人搵一千以下,極權獨裁,獨裁者永遠連任,只有一個政黨沒有人民監督沒有新聞自由就贏晒軍事科技攞美國比
萄葡永遠是酸的

美國唔好成日以為自己係一哥

如果戰場是中國東海,南海,台海
核不核動力,完全無意義

引用:
人均gdp 六億人搵一千以下,極權獨裁,獨裁者永遠連任,只有一個政黨沒有人民監督沒有新聞自由就贏晒軍事科技攞美國比
原來你個細路做BB就要學會穩錢??

真係好白痴,當年既蘇聯航母都唔夠美國西利,不過當年既蘇聯唔係係大洋中同美國練,係在蘇聯沿岸,有陸基戰機,根本唔使裝咁多戰機,掩護D核潛艇,發射到D彈道飛彈攻擊到美國就得.

要睇國防政策,目標策略.就咁比根本冇意思.

例如收複台灣
中國戰機全部可以由大陸直飛到台灣作戰
理論上根本無需航母

航母,如果要,也只是防止美軍接近和界入

引用:
你中文名
父母大陸落黎
講廣東話打中文字
用東江水用大陸日用品
卻認賊作父

引用:
原帖由 1980720 於 2022-6-17 21:05 發表

好簡單 老美海上霸權被挑戰
中國航母越多 越有實力幫海外盟友
我諗海外盟友希望中國將建造航母嘅錢直接俾佢哋,咁就真係叫幫忙!

引用:
原帖由 死靈騎士 於 2022-6-17 21:45 發表

中國14億人, 18以下, 60以上沒收入既人口都已經5億幾啦.....

而且總理講既係可支配收入而唔係齋講人工, 你香港人就算2萬人工, 供樓都沒左皮幾, 柴米油鹽水電煤又貴過人, 可支配收入咪又係咁上下....

另外換一個角度睇, 除左呢6億, 另外果8億中國人呢?? 最高收入果3億同3億美國人比又如何??
區地斷章取義,歪曲事實,你講尼點,對牛彈琴

中國航母暫時未有打算世界遊, 所以唔同美國航母要周圍補給

大陸野, 行行下 … 會爆炸.
梗係驚啦.

現今世界打仗重點唔係航母,係導彈,中國高超音速導彈技術超越尾蟈,尾蟈有幾多航母入中國水域,只需要撳幾粒掣,航母即變潛水艇。

隻軍艦都寫明"不忘初心"

曱甴以後又少左句對白

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]