• 瀏覽: 49,798
  • 回覆: 284
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 wongchongyang 於 2022-6-17 17:03 發表

一開戰,已經有幾十萬烏克蘭難民走去波蘭,波蘭不是全收,當時已經有很多傳媒講啦。
講咩???

開頭話俄羅斯軍費1日燒幾百億.....軍糧唔夠, 行錯路etc就聽唔少
吹烏克蘭人返國保護國家就大把

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-6-16 17:00 發表

導彈盧布都唔帶來,人來托呀
有呀,德國送三套火箭炮發射台,美麗國送18台,不過不連火箭彈送,德國的八月前送到。

引用:
原帖由 ricowong2503 於 2022-6-17 16:14 發表
俄羅斯就係正式利用烏克蘭做戰略援沖,點着個爐頭,一日俄羅斯唔肯比佢熄,歐美就要不停加原料,陰乾歐盟,到頂唔住果日就會4分5烈,老尾冇呢班友撐,孤掌難鳴,又可以撐幾耐?好明顯到時世界重心將會東移亞洲,歐洲英美好日子終於到頭,係時候找數啦
富有嘅NATO就係要慢慢玩殘你貧窮嘅餓裸屍,貧窮嘅餓裸屍有咩料同富有嘅美國同NATO玩!NATO無限額的金錢同武器援助烏克蘭,但就係禁止你契弟中國唔可以幫餓裸屍,唔係就連中國都一齊制裁埋,擺明就係要食撚住你地中餓!之前「華為」單野就嚇到中國上上下下都瀨晒屎尿啦!
或者貧窮餓裸屍依家等住五毛屎粉紅去捐助,不過貧窮嘅五毛屎粉紅又點會有錢捐呢!

只有美國先係世界上最強嘅偉大國家

俄羅斯應該不賣化肥鉀畀美麗國,等美麗國的農民食屎。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-6-17 17:05 發表

講咩???

開頭話俄羅斯軍費1日燒幾百億.....軍糧唔夠, 行錯路etc就聽唔少
吹烏克蘭人返國保護國家就大把
講難民去歐盟,拖累歐盟各國,小陰蒂國就精,叫人打,收了十幾人。

歐洲人可以體驗祖先披獸皮吃生肉的生活

引用:
原帖由 wongchongyang 於 2022-6-17 17:21 發表

講難民去歐盟,拖累歐盟各國,小陰蒂國就精,叫人打,收了十幾人。
好快打完就回家啦

d難民去歐盟<===係光環+人道精神
初頭邊個夠彊話唔撐+唔收+係拖累???

司機演講.....唔企係身+拍手, 比人吊老母果隻lor

燒柴都一樣

重啟核電
俄核彈正好提供核原料

引用:
原帖由 goyoyogo 於 2022-6-17 17:26 發表
歐洲人可以體驗祖先披獸皮吃生肉的生活
餓裸屍出咗名鍾意喺周邊地區侵略鄰國同埋舉辦「公投入餓」,之前中國已經俾強搶咗海參崴啦!咁依家中國東北省份迷凍過水!怪唔得餓裸屍對住黑龍江同吉林留晒口水啦

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-6-16 16:39 發表
俄羅斯天然氣公司(Gazprom)6月15日宣布,經北溪(Nord Stream)管道輸送至歐洲國家的天然氣數量,16日上午1時30分開始會進一步削減三分之一。根據法媒,俄羅斯天然氣公司在Telegram稱,由於發動機技術問題,列寧格勒州(Leningrad)波爾托瓦亞(Portovaya)天然氣壓縮機站,正停止一台燃氣輪機的運行,公司現在每天最多輸送6,700萬立方米天然氣。
俄羅斯天然氣公司 ...
又窮又落後嘅餓裸屍有咩本事打仗? 世上最正義富有嘅美國同NATO就係要玩殘餓裸屍,之後大家一齊分餓裸屍啲免費天然氣!用唔晒可以賤賣俾中國

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-6-17 17:34 發表

好快打完就回家啦

d難民去歐盟<===係光環+人道精神
初頭邊個夠彊話唔撐+唔收+係拖累???

司機演講.....唔企係身+拍手, 比人吊老母果隻lor
你又再睇黨媒,黨媒係無營養啲嘢黎㗎!陰公唔怪之得你地隻隻都又矮又骨瘦如柴咁啦!

你睇吓民主自由嘅歐美人,佢地個個都比你地高大又威猛,連下面條嘢都比你地大好多喎

引用:
原帖由 6674 於 2022-6-16 16:51 發表
歐洲人以自己的時間表去減購,係都唔好咁揚,俄佬不吃這一套。

引用:
原帖由 vule2011 於 2022-6-18 07:53 發表

你又再睇黨媒,黨媒係無營養啲嘢黎㗎!陰公唔怪之得你地隻隻都又矮又骨瘦如柴咁啦!

你睇吓民主自由嘅歐美人,佢地個個都比你地高大又威猛,連下面條嘢都比你地大好多喎
點都好過西媒......
又話冇糧又呢又7........家下錯9晒道歉未???

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-6-16 16:57 發表

司機..............兩手空空就咪 L 黎
美國佬剛剛先講再加10億美金援助,三位大佬親自上門應該不止這個數吧...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]