• 瀏覽: 50,871
  • 回覆: 10
+8
引用:
原帖由 maomao_mc 於 2022-6-16 16:48 發表
《俄烏戰局》俄方意圖解密-拖字訣

俄羅斯圍而不打,密而不宣的是讓西方養活整個烏克蘭。 拖垮歐洲,讓霸道貪心的美國成為草原孤狼。

俄羅斯一直主張開設人道主義通道,讓一半烏難民湧入歐洲,讓歐洲人養活半個烏克蘭,剩下的一半還在圍城裡等著西方救援,光援助武器還不行了,吃喝拉撒睡好多物資需要援助解決,這個無底洞是越來越深、越來越大。現在西方本來就缺糧缺油,兵荒馬亂的,地也沒法種,工廠也開不了門, ...
呢段野似馬後炮多lor
咁叻, 唔2月尾3月頭就發表

之前話俄羅斯中美國計etc 果陣唔出黎反駁

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2022-6-16 17:14 發表

如果2月尾3月頭發表, 寫這個的就是神, 不是人...
正如19年6月至8月, 如果有人話, 最後反對派會被連根拔起, 你都唔信啦
2月尾3月頭打緊啦.......
真係咁叻既, 小小朱屍馬積就捉到路啦

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2022-6-16 17:30 發表

其實開戰初期我已問過呢條問題:

"一個打緊仗既國家, 首都沒有被轟炸, 有水有電有得上網有糧食, 輸入外國物資及軍備不受阻撓.....
我真係唔明白,以俄佬之打仗經驗, 點解會打到咁?"

這種戰爭方式真係好不合乎常理, 呢D算唔算"朱屍馬積"?
雖然唔知俄佬是否食屎食著豆, 還是真的咁有雄圖戰略, 但而家馬後炮去解, 又真係解得通... ...
咁你咪叻lor
你講得岩架.......首都沒有被轟炸, 有水有電有得上網有糧食, 輸入外國物資及軍備不受阻撓<==係事實
冇咩專家講點解會咁

引用:
原帖由 努力不棄 於 2022-6-16 17:29 發表

內文咪講左佢都係後尾先明白
咁使咩佢講???
我早過佢明tim la

打扙, 用把口嬴既有幾多單???

引用:
原帖由 briancccc 於 2022-6-16 17:39 發表

聲東擊西。當時烏克蘭要重兵守基輔,東部咪輸晒囉。
最強既阿畜唔係係基輔wor
上面c-hing講基輔有水有電有上網......冇斷過

引用:
原帖由 briancccc 於 2022-6-16 17:43 發表

對俄羅斯黎講,基輔係最無用既,因為戰爭完左,個首都一定要還返比烏克蘭。但而家打下烏克蘭東部,俄羅斯就唔會還了,如果烏克蘭想停戰就要同意割地。
鬼唔知咩......食晒港口變內陸國就等收皮啦la
地俄羅斯大把.......黑海家下玩晒

引用:
原帖由 briancccc 於 2022-6-16 17:45 發表

阿畜係後期先去東部,去到都比人圍係間化工廠了。
不樓d阿畜都係果度啦.......
司機1上台已經狂打克你米亞la

引用:
原帖由 棧道 於 2022-6-17 00:33 發表

你好酸嗎??
酸???
歐美銀行未開門就去排隊換盧布啦

之前吹俄羅斯經濟爆......

引用:
原帖由 wongchongyang 於 2022-6-17 17:03 發表

一開戰,已經有幾十萬烏克蘭難民走去波蘭,波蘭不是全收,當時已經有很多傳媒講啦。
講咩???

開頭話俄羅斯軍費1日燒幾百億.....軍糧唔夠, 行錯路etc就聽唔少
吹烏克蘭人返國保護國家就大把

引用:
原帖由 wongchongyang 於 2022-6-17 17:21 發表

講難民去歐盟,拖累歐盟各國,小陰蒂國就精,叫人打,收了十幾人。
好快打完就回家啦

d難民去歐盟<===係光環+人道精神
初頭邊個夠彊話唔撐+唔收+係拖累???

司機演講.....唔企係身+拍手, 比人吊老母果隻lor

引用:
原帖由 vule2011 於 2022-6-18 07:53 發表

你又再睇黨媒,黨媒係無營養啲嘢黎㗎!陰公唔怪之得你地隻隻都又矮又骨瘦如柴咁啦!

你睇吓民主自由嘅歐美人,佢地個個都比你地高大又威猛,連下面條嘢都比你地大好多喎
點都好過西媒......
又話冇糧又呢又7........家下錯9晒道歉未???

主題標籤 #俄羅斯
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]