• 瀏覽: 50,911
  • 回覆: 8
+8
俄羅斯天然氣公司(Gazprom)6月15日宣布,經北溪(Nord Stream)管道輸送至歐洲國家的天然氣數量,16日上午1時30分開始會進一步削減三分之一。根據法媒,俄羅斯天然氣公司在Telegram稱,由於發動機技術問題,列寧格勒州(Leningrad)波爾托瓦亞(Portovaya)天然氣壓縮機站,正停止一台燃氣輪機的運行,公司現在每天最多輸送6,700萬立方米天然氣。
俄羅斯天然氣公司14日才以德國公司西門子維修壓縮機組件的工作表示,其經北溪管道輸送的天然氣會減少約40%至1億立方米。

德國經濟部長哈貝克(Robert Habeck)批評俄方此舉是政治決定,並非技術上合理的解決方案。

玩到咁, 究竟係邊個拿住邊個個春袋??

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/782192/俄羅斯再削減輸送歐洲天然氣

引用:
原帖由 6674 於 2022-6-16 16:51 發表
歐洲人以自己的時間表去減購,係都唔好咁揚,俄佬不吃這一套。
我係俄佬就立刻關總掣

引用:
原帖由 k514 於 2022-6-16 17:14 發表

仲冬天,顧咗熱浪來臨先啦
開冷氣都死

引用:
原帖由 briancccc 於 2022-6-16 17:22 發表

有歐洲國家已經要求司機割地求和了,其實司機自己都想,但俄羅斯而家就係唔比下台階佢哋。
唔全滅佢點對得住自己

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-6-16 17:47 發表

鬼唔知咩......食晒港口變內陸國就等收皮啦la
地俄羅斯大把.......黑海家下玩晒
西方完全無視2014年之後亞速對烏東做過啲乜嘅後果

引用:
原帖由 周大賓0 於 2022-6-16 17:57 發表
歐洲咁多國家元首 領袖 都唔夠以上香討師兄識計數 
我睇你用道德綁架綁架得幾耐

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-6-16 18:37 發表
通脹又升溫
英國通脹已經升上天花板

引用:
原帖由 discuss-5 於 2022-6-16 18:49 發表
機械唔壞得
機器壞咗,想換零件,但又比你制裁,咁冇辦法啦

引用:
原帖由 孤獨的晴朗 於 2022-6-16 20:52 發表

賴屎登同歐洲白皮豬唔求普大哥過到呢個夏天先講啦。而家只司機仔已經比普大哥打到趴曬街了
講真,烏克蘭好快滅國

主題標籤 #俄羅斯
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]