• 瀏覽: 50,870
  • 回覆: 284
+8
引用:
原帖由 maomao_mc 於 2022-6-16 16:48 發表
《俄烏戰局》俄方意圖解密-拖字訣

俄羅斯圍而不打,密而不宣的是讓西方養活整個烏克蘭。 拖垮歐洲,讓霸道貪心的美國成為草原孤狼。

俄羅斯一直主張開設人道主義通道,讓一半烏難民湧入歐洲,讓歐洲人養活半個烏克蘭,剩下的一半還在圍城裡等著西方救援,光援助武器還不行了,吃喝拉撒睡好多物資需要援助解決,這個無底洞是越來越深、越來越大。現在西方本來就缺糧缺油,兵荒馬亂的,地也沒法種,工廠也開不了門, ...
分析得幾好..

俄烏事件玩到今時今日,已經可以講普京完勝拜登同歐盟  

引用:
原帖由 shearerfung 於 2022-6-16 20:04 發表

可能先斷供,法意先cut 支援迫司機投降!痴呆登11月面對大選,每個月幾十億美金輸血,美國人點諗?自己捱緊高通脹,過窮日子。民意一轉,痴呆登要認命!
老人家都要揾下台階的,之前大聲講支持烏仔

引用:
原帖由 必佬 於 2022-6-16 19:27 發表

幫手送佢一程
好似NASA尼爾森話齋

跳探戈要二個人,制裁+削減輸氣,Let's dance

弱智歐豬, 你制裁破壞人就得, 人還擊你就是不合理?

歐豬弱智核心價值觀.

俄羅斯配合緊你歐盟嘅制裁你德國佬又批評乜呀?

引用:
原帖由 vule2011 於 2022-6-16 20:12 發表

又窮又落後嘅餓裸屍有咩本事打仗? 世上最正義富有嘅美國同NATO就係要玩殘餓裸屍,之後大家一齊分餓裸屍啲免費天然氣
你瞓醒未?  

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 vule2011 於 2022-6-16 20:30 發表

餓裸屍最近嫌海參崴唔夠大,有意思喺中國嘅東北黑龍江,吉林準備公投入餓!唔知你地五毛小粉紅有咩打算?
乜又離題呀, 大妓院式離題.

引用:
原帖由 k514 於 2022-6-16 17:14 發表

仲冬天,顧咗熱浪來臨先啦
聽講歐洲白皮的電都要用天然氣的

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2022-6-16 20:27 發表

你瞓醒未?  
佢巳瞓醒,但有病唔肯食藥

沒天然氣發電、歐洲白皮呢個夏天點過

引用:
原帖由 孤獨的晴朗 於 2022-6-16 20:37 發表
沒天然氣發電、歐洲白皮呢個夏天點過
又窮又落後嘅餓裸屍有咩本事打仗? 世上最正義富有嘅美國同NATO就係要玩殘餓裸屍,之後大家一齊分餓裸屍啲免費天然氣

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 16-6-2022 16:39 發表
俄羅斯天然氣公司(Gazprom)6月15日宣布,經北溪(Nord Stream)管道輸送至歐洲國家的天然氣數量,16日上午1時30分開始會進一步削減三分之一。根據法媒,俄羅斯天然氣公司在Telegram稱,由於發動機技術問題,列寧格勒州(Leningrad)波爾托瓦亞(Portovaya)天然氣壓縮機站,正停止一台燃氣輪機的運行,公司現在每天最多輸送6,700萬立方米天然氣。
俄羅斯天然氣公司 ...
十月削淨10%,歐洲開始凍死人

引用:
原帖由 vule2011 於 2022-6-16 20:40 發表

賴屎登同歐洲白皮豬唔求普大哥過到呢個夏天先講啦。而家只司機仔已經比普大哥打到趴曬街了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]