• 瀏覽: 50,859
  • 回覆: 284
+8
引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-6-16 16:49 發表
還有三、四個月左右,冬天就要來到,歐洲各國都要想清想楚。
有歐洲國家已經要求司機割地求和了,其實司機自己都想,但俄羅斯而家就係唔比下台階佢哋。

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-6-16 17:06 發表

呢d就真正嘅債務陷阱
有無一個億可以用在軍事上

咪以為係送,
戰爭後要還架,仲要還全數,如果未滅國
當年二戰老尾話軍援蘇聯,蘇聯還到解體咗都未還哂
到俄羅斯時期先清完

引用:
原帖由 briancccc 於 2022-6-16 17:22 發表

有歐洲國家已經要求司機割地求和了,其實司機自己都想,但俄羅斯而家就係唔比下台階佢哋。
唔全滅佢點對得住自己

引用:
原帖由 touya08 於 2022-6-16 17:12 發表
俄國油賺到笑, 天然氣賺少d凍卵死班白豬真好爽
美國靠戰亂,保護美金霸權。
俄國靠戰亂,保護資源價格。
中國靠價格,蠶食全球發展。

西方較擅長利用marketing 傳媒,騙取人心,懂得用人道主義包裝主體戰略思想。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-6-16 16:54 發表

呢段野似馬後炮多lor
咁叻, 唔2月尾3月頭就發表

之前話俄羅斯中美國計etc 果陣唔出黎反駁
普京大帝咁易比我等凡人睇通架咩?

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-6-16 17:23 發表

唔全滅佢點對得住自己
又唔會全滅,主要係攞黑海控制權。其實而家已經實現。分析講俄羅斯已經計劃出兵立陶宛打通波羅的海。所以戰爭短時間唔會停。

勾豬齊唱:冷得我滕滕震

9月任關輸出

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-6-16 16:54 發表

呢段野似馬後炮多lor
咁叻, 唔2月尾3月頭就發表

之前話俄羅斯中美國計etc 果陣唔出黎反駁
內文咪講左佢都係後尾先明白

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-6-16 17:19 發表

2月尾3月頭打緊啦.......
真係咁叻既, 小小朱屍馬積就捉到路啦
其實開戰初期我已問過呢條問題:

"一個打緊仗既國家, 首都沒有被轟炸, 有水有電有得上網有糧食, 輸入外國物資及軍備不受阻撓.....
我真係唔明白,以俄佬之打仗經驗, 點解會打到咁?"

這種戰爭方式真係好不合乎常理, 呢D算唔算"朱屍馬積"?
唔知俄佬是否食屎食著豆, 還是真的咁有雄圖戰略, 但而家馬後炮去解, 又真係解得通...

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2022-6-16 17:30 發表

其實開戰初期我已問過呢條問題:

"一個打緊仗既國家, 首都沒有被轟炸, 有水有電有得上網有糧食, 輸入外國物資及軍備不受阻撓.....
我真係唔明白,以俄佬之打仗經驗, 點解會打到咁?"

這種戰爭方式真係好不合乎常理, 呢D算唔算"朱屍馬積"?
雖然唔知俄佬是否食屎食著豆, 還是真的咁有雄圖戰略, 但而家馬後炮去解, 又真係解得通... ...
咁你咪叻lor
你講得岩架.......首都沒有被轟炸, 有水有電有得上網有糧食, 輸入外國物資及軍備不受阻撓<==係事實
冇咩專家講點解會咁

引用:
原帖由 iapple2 於 2022-6-16 17:10 發表
批評俄方此舉是政治決定 <<< 呢句笑死我
依句係正當無語問蒼天之際被要求發表意見時硬著頭皮嘅回應

引用:
原帖由 努力不棄 於 2022-6-16 17:29 發表

內文咪講左佢都係後尾先明白
咁使咩佢講???
我早過佢明tim la

打扙, 用把口嬴既有幾多單???

德國呢次連涼都唔使沖啦. 可以連水都慳埋啦. 

又要打人撩人,但又唔比人還手,咩規則。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]