• 瀏覽: 3,411
  • 回覆: 15
+2
美國務卿布林肯(Antony Blinken)6月14日批評中國近年來針對台灣的行徑具潛在危險,恐破壞穩定。布林肯14日出席美國公共廣播公司新聞節目(PBS Ne

好明顯,美帝正在為下次對台軍售造勢。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/781654/布林肯批中國對台行徑危險-籲以俄烏局勢為戒

美國戰艦駛入中國領土就叫航行自由, 中國戰艦係自己領土出現就叫行徑危險

以俄烏為鑑,即係西方國家得把口,打得過

我夠批評老美對台行徑危險

俄烏局勢咪就係西方恃人多都輸到凸晒囉  

引用:
原帖由 sam0010 於 2022-6-15 21:21 發表
美國戰艦駛入中國領土就叫航行自由, 中國戰艦係自己領土出現就叫行徑危險
發生係香港叫美麗風景線。
發生係美國叫暴亂。

引用:
原帖由 andonlyu 於 2022-6-15 21:57 發表
以俄烏為鑑,即係西方國家得把口,打得過
台獨人士要先 high 既,自然會選擇性失明。

同時制裁中俄=美國自己斷自己米路

嚇鬼呀?咁強大做咩唔打北韓 伊朗 俄羅斯?

烏克蘭戰爭就係美國搞出黎

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-6-15 21:12 發表
美國務卿布林肯(Antony Blinken)6月14日批評中國近年來針對台灣的行徑具潛在危險,恐破壞穩定。布林肯14日出席美國公共廣播公司新聞節目(PBS Ne

美畜成撚日發動戰爭就唔危險

下?俄國越戰越勇,盧布越戰越強喎,仲攻城略地,打通出海港口
以俄烏局勢為戒?
即係明擺著想引中國出兵啫
“嗱,打仗好處樂趣多呀,兄弟”

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-6-16 20:32 發表

發生係香港叫美麗風景線。
發生係美國叫暴亂。
唔止喇,已經upgrade為政變未逐喇

引用:
原帖由 s336990 於 2022-6-16 21:20 發表

唔止喇,已經upgrade為政變未逐喇
柒兩鋪有無變叛國賊?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]