• 瀏覽: 15,911
  • 回覆: 136
+2
引用:
原帖由 19611691 於 2022-6-14 08:03 發表

美國企業受到極大影響
過億人口市場

引用:
原帖由 機械佬 於 2022-6-14 07:46 發表
搣甩尾元鴉片、尾企業務賤賣、匯率又穩住

敗燈好嬲
拜登無所謂,係班金主嬲啫。

引用:
原帖由 馬毛主席 於 2022-6-14 08:17 發表
俄佬中國佬做到法國紅酒,A5牛肉嗎?
歐美做到伏特加都無人買

尾角禍害全球,最終被各國叫:滾!

美賊滅國,世界才和平。

引用:
原帖由 hwwong 於 2022-6-14 05:00 發表
據大公報援引路透社報道,在麥當勞公司退出俄羅斯市場並出售其在俄業務後,俄羅斯15家麥當勞門店12日換成新品牌重新開業。雖然名字和標誌是新的,但菜單和價格變動不大。
莫斯科和聖彼得堡的多家麥當勞門店早在10日已經撤下麥當勞標誌性的「金拱門」,為安裝新品牌的標誌做準備。新品牌名稱是「Vkusno i tochka」,意思是「就是這麼好吃」;新標誌為綠色背景,配有一個紅色圓圈和兩根橙色線條,代表一個漢堡 ...
美國啲品牌比普京攞晒,遲啲出埋俄羅斯可樂。😋

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-6-14 07:34 發表

趕走晒D小黃人,之後香港應該可以的。
所以要取消佢哋香港身份

引用:
原帖由 gust_lee 於 2022-6-14 07:41 發表
可恥的民族
即刻諗起老美

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-6-14 08:31 發表

小黃人要分,藍人當然要成全佢地啦。
我真係唔理咁多,好食就去食
生活上都已經咁多政治
唔想連食個飯都咁多政治

殺敵一千自損八百
長遠黎睇美國輸左😏😏😏

引用:
原帖由 19611691 於 2022-6-14 08:01 發表
好戲還在後頭,星巴克、iphone 、安桌系統,全部已為世界作好替代榜樣。
希望盡快實現

引用:
原帖由 馬毛主席 於 2022-6-14 08:17 發表
俄佬中國佬做到法國紅酒,A5牛肉嗎?
要做實做到 同太空站一樣

引用:
原帖由 gust_lee 於 2022-6-14 07:41 發表
可恥的民族
你話你嗰族? 係咪叫自族?

引用:
原帖由 mugqq 於 2022-6-14 07:46 發表
中國可以記錄在案,必要時可參考俄羅斯經驗
中國一早已經變咗金拱門啦

2017年8月8日,麥當勞(NYSE: MCD)宣佈與中信股份(00267.HK)、中信資本以及凱雷投資集團,針對麥當勞中國業務的戰略合作正式完成交割。
收購完成後,中信股份和中信資本在新公司中將持有共52%的控股權,凱雷和麥當勞(全球)分別持有28%和20%的股權。

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-6-14 08:32 發表

我唔會見話自己係藍店先去幫襯,但標明黃店就一定唔會食

黃店收左錢支援班曱甴周圍燒堵打砸
咁如果講因為做衰野既,咁藍黃兩種店其實都唔應該幫襯

支持俄羅斯的做法

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]