• 瀏覽: 24,422
  • 回覆: 259
引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2022-6-14 09:41 發表

支持廢柴唔洗讀書有大屋住
廢柴有大屋住,有幾奇?
2019暴動,大L把「廢柴」揸架百萬名車塞路,你睇唔到咩?

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2022-6-14 11:43 發表

廢柴有大屋住,有幾奇?
2019暴動,大L把「廢柴」揸架百萬名車塞路,你睇唔到咩?
唔倒塞交通唔代表你唔係社會嘅廢柴

只係倆種不同類型嘅廢柴

引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2022-6-14 01:42 發表

白痴,我肯定你唔係銀行界同行

你估香討冇銀行界人士係度?

你唔識唔好9up
On9仔 我做過幾多間銀行駛唔駛話你知
我由ops做到ba 算啦 講你都唔明
你繼續打飛機奶洋腸啦

引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2022-6-13 18:23 發表

中資銀行仲想派4-5個花紅?唔洗指意

今年有中資仲$0 IPO收入

中資銀行炒人炒到7彩

Chinese investment banks are cutting jobs in their corporate finance teams in Hong Kong after capital markets activity has stalled, with so ...
果然係外行人
就好似it狗講business
或者啲唔知咩人拎住份spec同你吹uat case一樣 
你連cmb行緊咩玩法都唔知 嘥鳩氣
好心你去study下先打飛機啦

一句講晒邊個諗出共同富裕果個人正一onL九,擦鞋附和佢果班人就更加onL七九,一個二個冇腦!

引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2022-6-14 11:49 發表

唔倒塞交通唔代表你唔係社會嘅廢柴

只係倆種不同類型嘅廢柴
塞交通嘅肯定係廢柴,唔塞交通嘅就有機會係廢柴,把兩者混為一談,你中咗美肺變腦殘嗎?

引用:
原帖由 skinbanana 於 2022-6-14 12:42 發表

你繼續打飛機奶洋腸啦
條友連公司環境行情都唔識,整起識幻想西方文化幾好。。。

😑

就知佢無閱歷。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-6-13 15:23 發表

其實系香港低級或部分中級公務員高於巿場,高級公務員其實唔係。
做到嘢就可以話唔係高薪,可惜香港高官個個hea 做淨識刷鞋不需問責,直頭銀河系高薪啦!

彭博好心一係認真d唔好再自已創作~~一係就搵個個新既可靠既消息人士啦~~~
或者出刊前起碼去証監核實下先
証監一句消息不實不又打你一次臉~~做媒體就不考慮公信力(雖然本來就冇幾多)

引用:
原帖由 chan198999 於 2022-6-14 14:42 發表

條友連公司環境行情都唔識,整起識幻想西方文化幾好。。。

😑

就知佢無閱歷。
條弱智仔quote段新聞打飛機
衰撚過啲fresh grad睇spec鳩吹
係啦係啦 中資最差 但唔知點解私行cmb都全球二十大銀行 國行唔駛我講
外資投行而家邊間掂邊間唔掂佢又唔柒知
仲要好多所謂投行 最賺錢係咩佢又唔柒知
一踩鬼佬佢就崩潰 出嚟做護主犬
香港最唔缺就係洋奴 真悲哀

Cmb個grp 呢幾年派錢俾員工抗疫 年年都幾皮 啲低級職員都等於多一個月b仔 呢啲唔通又要話你知咩 喺中資做低級小職員其實都幾正
btw我舊年先喺中資quit 主要唔係因為大陸高層 係因為啲海歸大陸人 學哂鬼佬齋吹水唔做野 然後對住證監都敢作野 反而啲大陸阿總會跟香港玩法 你都咪話唔諷刺。。。

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2022-6-14 13:16 發表

塞交通嘅肯定係廢柴,唔塞交通嘅就有機會係廢柴,把兩者混為一談,你中咗美肺變腦殘嗎?
我從來冇將塞交通嘅廢柴混入這個討論

你有病

引用:
原帖由 skinbanana 於 2022-6-14 12:42 發表

你繼續打飛機奶洋腸啦
On9仔

我係你上司呀

仲BA? 我一早已超越你個level

引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2022-6-14 18:07 發表

On9仔

我係你上司呀

仲BA? 我一早已超越你個level
係wo 你咁高層乜柒都唔識
你去cmb官網睇下人地發展方向先啦柒頭
你咁上下年紀仲起唔起到機呀傻西
我幾年前拎緊vp title啦傻西 你唔係以為pm係我上司呀? 我直接report to dep head wo
做到dep head都奶得落新加坡同西人嘅話 一係你on9 一係你吹水 自己揀一樣啦傻西

引用:
原帖由 skinbanana 於 2022-6-14 22:55 發表

係wo 你咁高層乜柒都唔識
你去cmb官網睇下人地發展方向先啦柒頭
你咁上下年紀仲起唔起到機呀傻西
我幾年前拎緊vp title啦傻西 你唔係以為pm係我上司呀? 我直接report to dep head wo
做到dep head都奶得落新加坡同西人嘅話 一係你on9 一係你吹水 自己揀一樣啦傻西
繼續死撐吧

引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2022-6-14 23:14 發表

繼續死撐吧
係啦傻登仔 繼續吹啦
兩三皮一個pm出嚟認屎認屁
ibank而家最賺錢邊範都唔撚識
問你野又答唔到 
奶西都算鳩數 銀行界我未見過人新加坡
你仲要講咩呢度銀行版乜乜乜 
ibank啲mt點玩都唔會上嚟同你講啦傻西
咪撚扮同行啦柒頭