• 瀏覽: 9,708
  • 回覆: 20
+3
河北燒烤店一群唐山男子暴力毆打女子事件引起內地輿論關9名嫌犯皆已落網。據稱,唐山當地黑社會問題嚴重,6月8日唐山市才召開全市掃黑除惡領導小組

內地仍然好黑暗   網路世界應該多點發聲

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/大國小事/780357/唐山打人-當地黑惡問題嚴重-蛋糕店老闆-遭黑社會砸店只能停業

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2022-6-12 09:36 發表
在這個網絡化,訊息傳播廣,到處CCTV的年代,黑社會的生存空間越來越低,打個人幾天就比人一鍋端。
有牽涉到官員包庇,  聽聞嗰班人被放生幾次

引用:
原帖由 caorenjie 於 2022-6-12 09:42 發表

聽香港媒體胡說八道
有時間去內網看看啦
我就是上內地網睇

引用:
原帖由 caorenjie 於 2022-6-12 09:41 發表

好黑暗?我的半夜出街從未怕過啦
也沒有像香港一樣槍擊案件
冇理由嘅! 明明內地人很完美

包庇只有擴張  你明唔明呀毛毛?

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2022-6-12 09:36 發表
在這個網絡化,訊息傳播廣,到處CCTV的年代,黑社會的生存空間越來越低,打個人幾天就比人一鍋端。
係有官員包庇

https://youtu.be/bFsR3beVaEQ

引用:
原帖由 paoon 於 2022-6-12 17:19 發表
已經真相大自
綱上有圖片揭露原來其中一個係警察/公安
一定係警察執法
條女拒捕襲警
其實你個腦係裝乜嘢㗎呢?  執法只有制服  不是玩自由搏擊

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-6-12 17:18 發表
竟然冇人幫手 香港發生已幾百路人湧上去
若果你在現場會唔會出手幫?  其實門口已經有人用手機幫手

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-6-12 17:55 發表
黑社會問題咩國家都有,美國幫派恐怖好多啦。
呢個好似唔淨止黑社會問題   執法人員都有問題

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-6-12 18:03 發表

美國唔係? 咪玩啦,美國警察加入埋強姦黑人女仔嫁。
你唔好學埋毛毛講嘅口吻啦!美國死唔畀佢死咩? 成日搵人哋比較
就例如段崇智 包庇縱容學生 呢哋咁唔營養嘅事   踢走段崇智

引用:
原帖由 ballking113 於 2022-6-12 18:10 發表

明明香港曱甴做相同的打人事件
當時你的睇法又係點?
唔好再同我講廢話啦,

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-6-12 18:13 發表

你唔好學小黃人講野啦,一比較,穿煲就發脾4。
算數啦!毛毛

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-6-12 18:15 發表

小黃黃係咪示威失敗,要文宣自high呀。
我直情放埋片  畀大家睇啦毛毛!唔好再上腦啦毛毛

https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-6-12 18:17 發表

你示威失敗就認啦,小黃黃。
你可唔可以跟標題說話? 唔好九唔搭八啦毛毛 ,  文宣係亂作一通  你明唔明呀

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-6-12 18:03 發表

美國唔係? 咪玩啦,美國警察加入埋強姦黑人女仔嫁。
我都唔明你無啦啦365度 , 扯上美國到?  你咁樣我好辛苦㗎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]