• 瀏覽: 43,666
  • 回覆: 324
+7
西太平洋局勢白熱化,美國印太司令部周一(6日)至下周五(17日)在關島、北馬里亞納群島、帛琉舉行代號「勇敢之盾」(Val

既然目的以3航母群懾華,點解遠在北馬里亞納群島、帛琉舉行?唔黎上海對出既公海玩?
奧州都敢黎,3個航空母艦戰鬥群反而唔敢入黎,唔係咁對手足下嘛!!!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20220606/bkn-20220606180815800-0606_00992_001.html

又要刷存在,又要避到無雷公咁遠...打冷就得...

敵人又跨過長城,
窺探中原,
將士們,
今天打三陣,贏三陣,
退出長城,保爾全尸

嘩!嚇死人咩,帛琉、關島咁遠🤭

遠唔遠D呀!不如在機地轉個身就得啦。

中:係唔係要話好驚?

引用:
原帖由 T2. 於 2022-6-6 19:18 發表
西太平洋局勢白熱化,美國印太司令部周一(6日)至下周五(17日)在關島、北馬里亞納群島、帛琉舉行代號「勇敢之盾」(Val

既然目的以3航母群懾華 ...
烏克蘭果邊打緊
美國攪唔掂就轉過泥東亞攪攪震
夠膽就入黑海軍演啦!
咩勇敢之盾……縮到9里咁遠扮勁,真係笑9死人

中國派遼寧號去用黑煙震懾返美航母

引用:
原帖由 T2. 於 2022-6-6 19:18 發表

既然目的以3航母群懾華 ...
中國好快會有003,到時三對三打和。

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-6-7 00:22 發表
中國派遼寧號去用黑煙震懾返美航母
你怕呀?

引用:
原帖由 acer2014 於 2022-6-6 23:17 發表
又要刷存在,又要避到無雷公咁遠...打冷震早洩就得...
可能老尾間接講明佢地唔會去到台灣咁遠,只會守係自已領土

引用:
原帖由 discuss-5 於 2022-6-6 23:56 發表
遠唔遠D呀!不如在機地轉個身就得啦。
嚟南海演習又話挑釁,係西太平洋演習又話遠!

喂!好難服侍啫!

乜春都話懾華,全霉有無啲新嘢講下?佢哋當中國仲係晚清年代?

烏克蘭都未被打完, 呢三隻大烏龜還好意思出來現身.

引用:
原帖由 cardreadermp3 於 2022-6-6 23:56 發表
中:係唔係要話好驚?
美:俾下面啦,講句「好驚」當捧下我場啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]