• 瀏覽: 5,540
  • 回覆: 21
美國商務部長雷蒙多周日(5日)表示,為對抗當前的高通脹,美國總統拜登已要求其團隊研究取消部分對中國加徵的關稅這一選項。這...

又話要American Frist,
唔係咁快就放棄呀?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20220606/mobile/bkn-20220606021628202-0606_00992_001.html

老尾發起貿易戰,而家又係老尾先跪低

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-6-6 14:53 發表
乜面都無晒

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-6-6 14:53 發表
特朗普話要中國輸到甩褲,
鄉土黃絲夢倫話美國會贏足一萬年

慢慢研,

不急。

老美減邊部分,中國就加價或禁出口邊部分。

有個-研-字嘅⋯氹得我鬼咁開心 老子不是笨的

今時唔同往日,依傢各國興玩禁出口喇。

中國貨物可加價了

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-6-6 14:42 發表
美國商務部長雷蒙多周日(5日)表示,為對抗當前的高通脹,美國總統拜登已要求其團隊研究取消部分對中國加徵的關稅這一選項。這...

又話要American  ...
以阿爺做法,都唔知會唔會為雙贏而一齊撤,希望阿爺唔好撤,隊爆佢老尾通脹啦

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-6-6 14:58 發表

特朗普話要中國輸到甩褲,
鄉土黃絲夢倫話美國會贏足一萬年
大把黃絲講老尾必勝架,佢地話中國好多嘢俾老尾鍊住所以中國係下靶位

美國又羸了

佢當中國好似日本

點知

引用:
原帖由 voyagehk 於 2022-6-7 00:14 發表

以阿爺做法,都唔知會唔會為雙贏而一齊撤,希望阿爺唔好撤,隊爆佢老尾通脹啦
九成九會
我哋普通蟻民當然想阿爺硬啲,至少要解除所有制裁先有得傾,但政治晤係我哋市民玩,所以就食食花生。

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-6-6 14:42 發表

又話要American  ...
戴膠笠後袋又贏

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]