• 瀏覽: 11,626
  • 回覆: 41
+2
引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2022-6-6 11:30 發表

呢D新聞,仲衰過果個咩日日新聞
非常認同....
果個咩日日新聞簡直係浪費時間同流量

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2022-6-6 11:30 發表

呢D新聞,仲衰過果個咩日日新聞
日日新聞全靠老作,以前得一張圖就寫一大篇亂吹,而家圖都冇張照吹

依啲都叫新聞 
宜家啲記者真係岸鳩

"發文者好奇於是上前打聽" 溝女就溝女啦

有三成的士安裝流動八達通收費機

on9⋯⋯宜家啲預約的士app可以指定電子支付ga

引用:
原帖由 果個默默的蝦仁 於 2022-6-6 12:09 發表

非常認同....
果個咩日日新聞簡直係浪費時間同流量
果喲係內容農場

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-6-6 09:48 發表
有的士司機在facebook群組「的士司機資訊網 Taxi」發文,在沙田遇見一名少女等候的士前往約5分鐘車程的酒店,但手頭又缺乏現金...

...
重點係少女去酒店唔識路 仲要已經遲到 真係可圈可點

好難明白

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-6-6 14:43 發表
好難明白
發文者係落班的士司機,身上有收費機,佢幫少女兌現金搭的士

引用:
原帖由 1980720 於 2022-6-6 14:35 發表

重點係少女去酒店唔識路 仲要已經遲到 真係可圈可點
個客硬到紫色

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2022-6-6 10:09 發表

我睇唔明呀又!
文中有幾多人呀?的士司機?發文者?少女?
發文者幫少女兌現八達通?
點樣兌現八達通呀?周街都有果D乜野流動收款機咩?
都唔知講乜?
成篇嘢根本有問題,語無倫次,語文水平好低,又詞不達意。

我估,只係估,的士佬見條女響度等的士,但條女又冇現金只有八達通,架的士又冇八達通機收錢,發文者(其實唔應該咁寫),用手機同條女嘟卡,扣咗條女張八達通錢,再自己畀現金條女搭的士,唔知係咪咁。

手機就手機,發文者係咩人?點解無情情會揸住個流動收款機響街度行?呢個已經睇死人啦。

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-6-6 15:37 發表

都唔知講乜?
成篇嘢根本有問題,語無倫次,語文水平好低,又詞不達意。

我估,只係估,的士佬見條女響度等的士,但條女又冇現金只有八達通,架的士又冇八達通機收錢,發文者(其實唔應該咁寫),用手機同條女嘟卡,扣咗條女張八達通錢,再自己畀現金條女搭的士,唔知係咪咁。

手機就手機,發文者係咩人?點解無情情會揸住個流動收款機響街度行?呢個已經睇死人啦。
乜手機可以do人地張咭,拿人地的錢既咩?

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2022-6-6 15:42 發表

乜手機可以do人地張咭,拿人地的錢既咩?
可以,金額會去咗八達通銀包。食飯對付無頼同事一流,我唔黐你嘅,你亦唔好黐我嘅,食完飯唔好話冇碎紙,八達通有囉卦?,攞張卡嚟,八達通都收,對付無頼頼賬同事十分好用。

最重要有無攞到少女電話地址先
下次可以吊一野套$100

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]