• 瀏覽: 20,193
  • 回覆: 26
本港疫情有反彈跡象,昨新增446宗新冠肺炎確診個案,雖無呈報新酒吧再出現群組爆發,不過早前爆發感染的4個酒吧群組再增76宗個案,包括「LINQ」酒吧急飆44宗個案、「Shuffle」酒吧增28宗、「Zentral」和「The Iron Fairies」酒吧各增兩宗。4間酒吧群組至今累計195宗確診個案。

攪成咁, 是否應該考慮暫時關了酒吧?

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/酒吧群組爆疫不停-4店急飆76宗新症-214500966.html

呢四間酒吧直情釘佢牌啦

已經打左針又乜嘢疫苗通行證仲爆咁多 反映左啲乜嘢?

酒吧界自己爆死自己 

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-6-6 16:28 發表
反映左無林鄭坐鎮領軍抗疫真係搞唔掂

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-6-6 16:42 發表

林鄭最叻係太極

引用:
原帖由 冗員七號 於 2022-6-6 16:31 發表
酒吧界自己爆死自己 
所謂每枱人數根本就呃人,背貼背完全冇分隔,仲要冇戴口罩喺門口又食煙又飲酒,大聲講大聲笑,防疫喺酒吧嚟講得啖笑。

初初果的酒吧狗為左復業就做契弟都應承, 而家一比佢地開就搞到亂晒龍, 最慘就係惹開晒比其他唔去酒吧嘅人, 先前果的酒吧狗點解又唔出嚟講下嘢? 之前好多嘢講㗎!!😠😠😠

到左7·1可能爆得仲勁

特手睇唔到

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-6-6 16:28 發表
反映咗打針根本冇用

引用:
原帖由 羅馬君士坦丁 於 2022-6-5 23:00 發表
本港疫情有反彈跡象,昨新增446宗新冠肺炎確診個案,雖無呈報新酒吧再出現群組爆發,不過早前爆發感染的4個酒吧群組再增76宗個案,包括「LINQ」酒吧急飆44宗個案、「Shuffle」酒吧增28宗、「Zentral」和「The Iron Fairies」酒吧各增兩宗。4間酒吧群組至今累計195宗確診個案。

攪成咁, 是否應該考慮暫時關了酒吧?

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/酒吧群組爆疫不停-4店急飆76宗新症-214500966.html
密切接觸者都未改返,關閉酒吧係天方夜譚,香港在林鄭下都應該唔會再收緊

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-6-6 17:20 發表

密切接觸者都未改返,關閉酒吧係天方夜譚,香港在林鄭下都應該唔會再收緊
就快改朝換代, 睇下新人事點樣睇, 呢的防疫毒瘤, 早就應該禁晒佢。

林鄭應該乜都唔會做,點爆都好留俾超哥執手尾

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-6-6 16:42 發表

死咗成萬人,叫佢咪撚走數!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]