• 瀏覽: 2,303,526
  • 回覆: 118
  • 追帖: 118
+744
引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2023-5-24 13:19 發表

我見網上啲小黃人話個三位被炒魷的空姐做得好,仲話英語先至係國際語言,中國人應該是學英語,而不是學講普通話
佢地係活在自己世界井底,有說有疑似空服小紅書反擊,話咩要佢地post ig fb,佢地真以為出面啲人同佢地一般見識?我諗照佢地意思佢地會死得更慘,被全世界睇到佢地點取笑歧視人!😑

引用:
原帖由 ahmei 於 2023-6-1 23:00 發表

呢排多左人種蕉。
的確係,自己部門半組淪陷!😱

引用:
原帖由 hkc9 於 2023-6-2 12:11 發表

我組的醫生剩下2個無種蕉,除了緊急手術,其他都要改期。
我地姑娘打電話比病人,比人炳到9彩。😓
嘩,你地對社會影響大好多!🤮

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2023-7-3 22:20 發表

警方國安處通緝呢八個漢奸,每個懸紅一百萬,其中一個被通緝的漢奸羅湖聰話唔會驚,話是隱密地居住及低調的生活,並會謹慎地選擇外訪,背後的意思即是話驚,係度扮晒嘢
小黃人(已經移民的)仲話絕對唔會出賣佢地,只不過佢地咁等錢使,可能轉過頭來透過微信向香港警方國安處篤灰,拿走呢八百萬的懸紅獎賞: ...
黃黑係一班亡命之徒,好多都係為錢而造反,現有成百萬懸紅,好難講有冇人會出手...😱

引用:
原帖由 救火佬 於 2023-7-4 07:58 發表

咁多人比呢班福街害到人生更精彩,一球嘢一件福街,大把人想分

仲有現在由Interpol通緝,一個唔覺意飛機停喺阿爺老友地頭,班福街立即可以被引渡
已經收縮咗佢地活動空間,唔係個個國家都會保護呢班反中漢奸,等睇一日佢地自投羅網!😶

引用:
原帖由 parput 於 2023-7-15 10:16 發表

政治真的很奇怪(也很醜陋),小弟島大畢業幾十年,有幾個定期飯聚的宿友,都是中學時期已經認識的,有專業人士包括醫生及大機構高管。學生對革命浪漫化容易被人利用我明白,但這些事業有成又有經濟能力的人竟然對一些很明顯的大是大非原則,也可以因為不同政治理念而埋沒不顧,偏激、喪失守法意識甚至道德底線。

可幸有幾個在光復他們的愚港失敗後已經去了大陰國,但還是有一兩個留在香港,對特區政府不認同,對我國一日千里 ...
從小到大耳濡目染,大部份人就係咁變成反中反特區人版,所以西方咁重視滲透大中小教育,大衆傳媒機器,又不斷包裝一啲專業人士作佢地傳聲筒!最近耶倫北京飯局,個個都係撈到有頭有面,好似跟住老美搵食嘅都風生水起,咁樣曝光就係宣傳,咁想上位就難免會心郁郁了...😔

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2023-7-23 12:50 發表

太忙,追帖冇發言空間🤭

無蒲頭很耐,今日追到火兄這個話題,我真的感慨萬千,永世難忘!不得不吐下不快。
記得黑暴前我在香土祇看但從不投帖發言,其實那是我也不會用網上投帖發言功能,包括手寫功能,總之就是電腦白痴白痴+白痴也不過分。
記得一埸大遊行(6/9)之前,網上言論已有顏革味道,611/612己是黑暴進行中,我己知情勢不妙,於是向子女請教學香土投帖發言,終於617日我在香土發出人生第一次綱上發 ...
支持

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2023-7-28 17:54 發表

啲小黃人今日開晒香檳慶祝,先有特首李家超被老尾拒絕出席在三藩市舉行的亞太經合組織會議,之後高院又拒絕批出港獨歌的臨時禁制令,我就放長雙眼睇下啲小黃人可以得戚到幾耐
佢地開完香檳跟手就係仆X,回想黑暴時佢地一樣係得意忘形!🤭

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2023-7-31 18:05 發表

大家樂集團主席有份出海觀鯨,班小黃人在大家樂Facebook專頁瘋狂留言話大家樂集團是殺鯨兇手,揚言罷食
雖然佢做得係唔啱抵鬧,只不過未至於要罷食咁嚴重,而日本夠有捕鯨及殺鯨,但是又唔見小黃人出來鬧日本可見班小黃人根本是雙重標準
借啲2...😱

仲有今鯨魚反肚,本應政府都係有所不足,但黑暴時期啲藝術文宣又似乎走出嚟借件事扮晒嘢,睇嚟啲對抗都係未有停過,dklm! 🤮

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2023-7-31 18:49 發表

政府應對今次事件是做得不好,而大家樂集團主席有份出份海觀鯨,都係做錯左嘅,只不過小黃人藉事件來發酵,所以其對抗根本都冇離開過
嗰啲插畫文宣,一出嚟就知佢想點,嗰班所謂藝術家..🤮

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2023-8-6 13:52 發表

我從身邊的朋友得悉其朋友在6月已經移民去楓葉國,話有親戚在個邊照應,仲話去到個邊先至搵工,而佢移民的理由相當搞笑,就話23條就來立法,香港就來沒有自由
估唔到仲有人相信呢啲嘢,而我地正常人就認為23條立法後,會令香港得以長治久安,加上大灣區機遇處處,所以我哋正常人會留在大灣區發展
借啲易啫,個心根本想做外國人!

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2023-8-8 15:26 發表

好事,
yc被洗腦 源於對國家的無知,
返多d 內地, 了解國家多d 美好的事物.
長遠來睇, 都係需要 清走香港毒媒,
如TVB news成日都中國中國, 中國隊中國隊,  
應該講我國, 國家, 國家隊,
字眼很容易造成巿民的親疏有別
對中國同香港隊持2種態度!😔

引用:
原帖由 Y-hk 於 2023-8-18 11:12 發表

梁總講毛伊島火災.
唉, 當地居民真係慘.
成件事反映很多地方都存在極大問題.
警報系統, 電力, 水源, 消防, 救援......... 都唔掂.
再加上政府官員的唔上心, 無能, 官僚........... (當然包括拜登).
梁總提到, 原來今次火災地區就係夏威夷王國(未被美國吞併前)首都.

https://youtu.be/s9FOSNbMdME
有套大明皇朝?好似現今美國!😶

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]