• 瀏覽: 2,304,287
  • 回覆: 62
  • 追帖: 118
+744
引用:
原帖由 大叔2020 於 2022-6-5 19:55 發表
睇題目,今次講歌。
有部份版友應該知道,大叔曾經有另一個系列,叫《大叔歌單》,都出咗二三十個帖。不過音樂版,唔比講政治,否則就ban,所以今次講《前》呢首歌,就要係時政版講。記憶中,慶祝回歸嘅歌有以下嘅歌曲:

2007 始終有你
2012 難忘時刻
2017 香港•我家
2022 前

首歌好唔好聽,真係見仁見智。不過相比以前,今次有份唱《前》的歌手,多了內地歌手,包括張杰、張靚穎、伍珂玥,真係 ...
報到先

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2022-6-16 17:43 發表

上左位搶到功升左上神台,麥大姐真係入去做局長後,,阿邊個邊個小花就做左工聯大家姐
2個都唔LIKE... 影衰工聯會個牌坊.... 果個小花咁易就上到阿姐? 工聯會真是後繼無人...

引用:
原帖由 a_drew 於 2022-6-25 12:49 發表
主席仲會去科學園及故宮博物院視察仲有可能會閱兵,因為呢幾日有直十武裝直升機飛左黎石崗了
科學園29,30日 封曬唔俾人進出..包括返工, 連車場D車都要走... 唔俾泊....

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2022-7-8 21:12 發表

週邊的人完全無事
是啦...第一槍射5中, 射左去邊? 根本第1槍已經是警告, 但無人有反應... 以為放便炮?

引用:
原帖由 大叔2020 於 2022-7-10 08:49 發表

今次係大叔及老人家中招,上次係另一個家人。今次尚幸老人家都係輕微徵狀,而且已經打咗3針。現在睇吓政府點安排,如果要隔離一定會要求在一齊隔離,方便照顧。當然最好在家居隔離,但應該不合條件(無獨立廁所)。
保重...祝大叔同埋家人早日康復...

引用:
原帖由 Chilie 於 2022-7-10 17:39 發表

維他命M係直入戶口,唔係門口架喎,唔通大叔都被制裁?😝
民婦都喺6號被通知中咗,而家自己喺竹篙灣"嘆" 緊😔。大叔如果需要物資包,藥物,快測劑果啲,可以打1833019,民政處會幫手。我6號打電話登記,屋企人喺8號收到物資了。
祝大家早日康復!不過我到今日個鼻仍然好塞🥲
C姐, 祝早日康復....

引用:
原帖由 乾坤360 於 2022-7-16 00:13 發表

5星級酒店服務,要用過百萬?
咁的服務質素都要過百萬... 監倉提供的質素咪要千萬?

引用:
原帖由 ahmei 於 2022-7-21 18:07 發表

佢地個篇撰文就係四手聯出的,就是統一發言了。
差在為在文末標注:純粹個人意見,不代表政府立場。
遲下可能又聯出...話無左言論自由, 集體遲職....

引用:
原帖由 hkc9 於 2022-7-27 14:54 發表

感覺而家真的是朝這方向走,有人想放任讓人感染,老弱病殘死就死,汰弱留強,人口清洗。

至於每日430,睇怕都唔報得幾耐就會摺埋。
真是咁多陽奉陰違? 明明盧局長話5躺平, 但實際上是給人在向躺平方向進行中....

引用:
原帖由 hanE 於 2022-7-29 20:35 發表

奇怪真係如飯師兄所講有成300磅冇理由唔死?除非屏幕冇跌盡到底仍然係吊著狀態。
大台報550KG ....

引用:
原帖由 乾坤360 於 2022-8-1 01:26 發表

大小便失禁,呢世都在床上。

或者依家只係拖延時間,等佢父母到港後一星期先拔喉。
意外 受傷/ 死亡 賠得多D ?

如果是由佢家人去決定拔喉, 即是有死亡都唔一定同意外直接掛勾?

引用:
原帖由 big3624 於 2022-8-3 16:08 發表

咁又唔好被人捉到條路,一時封三幾日,一時封一個月,等佢估唔到
..... 1個月...1,23,4,5,6日排住圍, 每星期留番2日 佢地放鬆下.... 唔洗1個月就自己收台....

引用:
原帖由 熊貓爸爸 於 2022-8-3 23:57 發表

大埔村村河邊有好大幅國旗區旗,以前政府邊會做呢啲嘢,依家耳目一新,真正回歸祖國!
今次應該是政府部門掛啦....  唔洗去收咩14萬檢查$$

引用:
原帖由 yyk562 於 2022-8-5 10:01 發表

離婚就離婚啦,唔使寫到咁復雜
似做戲多D... 含糊其詞... 不倫不類.... 唔知佢有無出英文版? 要睇下佢英文解說是咩....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]