• 瀏覽: 2,304,315
  • 回覆: 7,461
  • 追帖: 118
+744
引用:
原帖由 路過的閑人 於 2022-6-6 00:23 發表

隊所謂既亞洲天團搞到個紅館cheap
仲有Coller

報到,繼續支持大叔

引用:
原帖由 大叔2020 於 2022-6-5 19:55 發表
睇題目,今次講歌。
有部份版友應該知道,大叔曾經有另一個系列,叫《大叔歌單》,都出咗二三十個帖。不過音樂版,唔比講政治,否則就ban,所以今次講《前》呢首歌,就要係時政版講。記憶中,慶祝回歸嘅歌有以下嘅歌曲:

2007 始終有你
2012 難忘時刻
2017 香港•我家
2022 前

首歌好唔好聽,真係見仁見智。不過相比以前,今次有份唱《前》的歌手,多了內地歌手,包括張杰、張靚穎、伍珂玥,真係 ...
支持大叔!😘

算係做嘢了!
也反映到班黃師為保飯碗,之前講咩咩大原則都係廢話!
https://m.mingpao.com/pns/要聞/art ... -有校下架逾200書-有認「自我審查」

引用:
原帖由 大叔2020 於 2022-6-5 19:55 發表
睇題目,今次講歌。
有部份版友應該知道,大叔曾經有另一個系列,叫《大叔歌單》,都出咗二三十個帖。不過音樂版,唔比講政治,否則就ban,所以今次講《前》呢首歌,就要係時政版講。記憶中,慶祝回歸嘅歌有以下嘅歌曲:

2007 始終有你
2012 難忘時刻
2017 香港•我家
2022 前

首歌好唔好聽,真係見仁見智。不過相比以前,今次有份唱《前》的歌手,多了內地歌手,包括張杰、張靚穎、伍珂玥,真係 ...
文火好,d頑固港豬肉要炆煮下先淋。愚港要改變都係要時間浸出黎。

支持大叔~

抗衡套垃圾「時代曱命」!

https://www.bastillepost.com/hon ... 經修例和疫情重新出發-《春,又見香港/

又係政府嘅錯⋯⋯

世事如棋局局新也局局金! 支持大叔開新貼!
黃人當日高呼想香港變烏克蘭,現在烏克蘭有哪個歐美國家親身上陣?打嘴炮送"架餐"來火上加油就做不少了。連歐洲第二大領土的烏克蘭也不能自立(30年獨立期在歷史上根本不值一提,劉阿斗一朝都比它長了),小小漁港說要學烏克蘭,簡直是夜郎自大。
有人辭官歸故里,有人漏夜趕科場,傳聞今年多了人報考教育文憑。也許經濟萎縮的情況下,多了人想找一個穩定飯碗,從而投身教育界。
香港近20年着重了服務業,希望未來能找到生產業的發展方向,讓勞動人口不會繼續在第三級工業內鬥。這樣社會就可以朝穩健方式發展了.

報到,繼續支持大叔

支持大叔

繼續支持 大叔🙋‍♂️

引用:
原帖由 大叔2020 於 2022-6-6 08:52 發表
黃師,早走早著,不送!

https://www.hk01.com/政情/777697/教師流失飆7成-蔡若蓮稱健康更替輕微變化-回應留任-死而後已
"中小學教師今個學年流失逾四千人,較上學年急升七成"

數字報真係大玩文字遊戲。
明明係“今個學年”流失4成,
比“上學年急升”7成。
佢可以講到好似全港有7成較C走左咁,等我仲鬼咁高興添,原來表錯情。

蔡若蓮小姐係一個堅強的人,在她最傷心欲絕的時候,班PK曱甴漢奸還攻擊她,絕對係無人性。
還好她捱過去了,支持你蔡若蓮小姐👍👍👍

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2022-6-5 21:01 發表

女主角無得頂,阿lo真心去都和歌星這線差了點點
佢唱得其實唔算差.
不過最差係表情. 好似永遠都係黑口黑面. 太拘謹.
可能係個人性格問題, 但係咁就冇觀眾緣.
睇下曾比特同佢就係相反.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]