• 瀏覽: 2,302,405
  • 回覆: 7,461
  • 追帖: 118
+744
報到

引用:
原帖由 大叔2020 於 2022-6-5 19:55 發表
睇題目,今次講歌。
有部份版友應該知道,大叔曾經有另一個系列,叫《大叔歌單》,都出咗二三十個帖。不過音樂版,唔比講政治,否則就ban,所以今次講《前》呢首歌,就要係時政版講。記憶中,慶祝回歸嘅歌有以下嘅歌曲:

2007 始終有你
2012 難忘時刻
2017 香港•我家
2022 前

首歌好唔好聽,真係見仁見智。不過相比以前,今次有份唱《前》的歌手,多了內地歌手,包括張杰、張靚穎、伍珂玥,真係 ...
大叔講到歌,今集聲生不息劉惜君首挑戰把後生情懷湧晒出嚟,劉超女出道生活在中英街的華界從小跟香港惜惜相關,,在她身上散發出香港還是吸引人的,,,回歸1/4世紀人會變月會圓,挑戰只會更多但誰怕誰呢,香港永遠都係中國人的香港

引用:
原帖由 大叔2020 於 2022-6-5 19:55 發表
睇題目,今次講歌。
有部份版友應該知道,大叔曾經有另一個系列,叫《大叔歌單》,都出咗二三十個帖。不過音樂版,唔比講政治,否則就ban,所以今次講《前》呢首歌,就要係時政版講。記憶中,慶祝回歸嘅歌有以下嘅歌曲:

2007 始終有你
2012 難忘時刻
2017 香港•我家
2022 前

首歌好唔好聽,真係見仁見智。不過相比以前,今次有份唱《前》的歌手,多了內地歌手,包括張杰、張靚穎、伍珂玥,真係 ...
再來一首
KOL譜新曲 與香港各界基層青年高唱《青年人唱歌賀回歸》 慶祝香港特別行政區成立25周年 - YouTube

強烈支持大叔!繼續圍鑢,文火長煲,天長地久,友誼萬歲!👍👍👍🙋‍♂️
感恩大叔和各位版友,香港志同道合活得有意義全賴有您們🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️

引用:
原帖由 大叔2020 於 2022-6-5 20:21 發表

無大期望,尚待觀察。
因為到現在我都係相信,比家超係最後一刻先被「擺上去」做特首。
冇政治智慧的我都有呢個感覺

引用:
睇題目,今次講歌。

2007 始終有你
2012 難忘時刻
2017 香港•我家
2022 前

謝大叔繼續開爐

引用:
原帖由 大叔2020 於 5-6-2022 19:55 發表
睇題目,今次講歌。

2007 始終有你
2012 難忘時刻
2017 香港•我家
2022 前

一班香港老中年由細睇到大的歌星明星,近年都在內地發展,而且發展也不錯,港樂港片在內地是有一定市場,那怕是14億人的1個%,都已是7佰萬人的2倍。黃人搞埋啲咩本土,自我封閉,自我感覺良好,其實是自絕於一個大市場,而班支持嘅黃人曱甴,就打曬飛機。

支持大叔
支持中央
支持李候任特首
支持香港警察

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 5-6-2022 20:37 發表

大叔講到歌,今集聲生不息劉惜君首挑戰把後生情懷湧晒出嚟,劉超女出道生活在中英街的華界從小跟香港惜惜相關,,在她身上散發出香港還是吸引人的,,,回歸1/4世紀人會變月會圓,挑戰只會更多但誰怕誰呢,香港永遠都係中國人的香港
聽咗劉惜君同阿Lo唱"現代愛情故事‘’,憶起不少年青時卡啦OK嘅回憶

引用:
原帖由 救火佬 於 2022-6-5 21:00 發表

聽咗劉惜君同阿Lo唱"現代愛情故事‘’,憶起不少年青時卡啦OK嘅回憶
女主角無得頂,阿lo真心去都和歌星這線差了點點

支持大叔,報到先

支持大叔

引用:
睇題目,今次講歌。

2007 始終有你
2012 難忘時刻
2017 香港•我家
2022 前

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2022-6-5 21:01 發表

女主角無得頂,阿lo真心去都和歌星這線差了點點
阿lo 唱歌都好過班黃嘢話好紅果隊囉

引用:
原帖由 kenywj 於 2022-6-5 21:20 發表

阿lo 唱歌都好過班黃嘢話好紅果隊囉
爛鏡,歪嘴癡利根,油頭粉面

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]