• 瀏覽: 5,978
  • 回覆: 38
+2
本港第5波疫情未止,自放寬酒吧重開後,中環連續有4個酒吧爆發傳播群組。衞生署衞生防護中心傳染病處主任張竹君表示,4個酒吧



這班畜牲,正冚家剷,不停咁害香港和市民,酒吧協會班仆街又講乜去死撐??

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220604/bkn-20220604163008700-0604_00822_001.html



看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

禁酒擺啦,同毒品有乜分別


特手話之你


蘭桂坊疑無視禁令 縱容酒客無罩狂歡 釀爆疫惡果
本港第5波疫情趨緩之際,中環多個酒吧近日爆疫,包括人間妖域之稱的蘭桂坊。有讀者向東網爆料,原來蘭桂坊酒吧疑一直無視防疫規例、人數限制,酒客更在酒吧內「無罩」狂歡。
熟知蘭桂坊運作的讀者,今日(4日)向東網舉報政府監管嚴重失控,執法部門執法無力,酒吧繼續夜夜笙歌。有酒吧利用天眼和派人「睇水」,監察警方的執法行動,在巡查前才提醒顧客帶口罩,又將過多的人數和沒有接種疫苗的顧客「抽起」,安排他們從後門離開或躲進隱藏房間,等待執法人員離開後就繼續狂歡。
讀者批評酒吧業,早前承諾和政府通力合作,但所有承諾「只是表面上敷衍」。她擔心第6波疫情會因而爆發,「父親節不能一家三口齊齊整整外出食飯」,對事件十分失望,形容「第5波疫情很多人喪生」,稍一放寬情況又立刻變得嚴重。



[隱藏]
酒吧唔識自愛, 冇得怨.


引用:
原帖由 大腳傳中 於 2022-6-4 22:40 發表
禁酒擺啦,同毒品有乜分別
DKLM ,仲有過百人冇去強檢



早上兩年第一二波都是酒吧引爆,今次是第二次


引用:
原帖由 chaolininin 於 2022-6-4 22:38 發表
本港第5波疫情未止,自放寬酒吧重開後,中環連續有4個酒吧爆發傳播群組。衞生署衞生防護中心傳染病處主任張竹君表示,4個酒吧



這班畜牲,正冚家剷,不停咁害香港和市 ...
一間酒吧就有咁多確診個案,證明咗酒吧係極高危地區。
不過我就好疑惑,相信入得酒吧嘅人,都應該要打過疫苗啦,但都咁容易就中招,是否證明打疫苗根本防唔到疫,只係可以減低出現重症嘅機會呢?還是呢啲人好多都未打疫苗,所以咁容易就染疫?



政府應要禁酒吧營業


[隱藏]
禁曬啲酒吧佢啦次次都係咁, 無酒吧香港唔會死㗎


引用:
原帖由 banjo. 於 2022-6-4 22:43 發表
酒吧唔識自愛, 冇得怨.
第6波可能係由中環酒吧群組引起??



引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-6-4 22:48 發表

第6波可能係由中環酒吧群組引起??
除非有新變種病毒, 否則應該爆唔起, 因為大部份人都有哂抗體.



請問講大磚家sale, 打完三針有冇效防感染?


中招既全部打哂三針,使唔使繼續打落去!?


[隱藏]
新特首一上,八成全民檢測。依家酒吧助攻先,九成無走雞


鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]