• 瀏覽: 6,317
  • 回覆: 38
+2
引用:
原帖由 s336990 於 2022-6-5 10:42 發表

香港政府夠膽咩?
弱勢政府

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2022-6-4 22:45 發表

一間酒吧就有咁多確診個案,證明咗酒吧係極高危地區。
不過我就好疑惑,相信入得酒吧嘅人,都應該要打過疫苗啦,但都咁容易就中招,是否證明打疫苗根本防唔到疫,只係可以減低出現重症嘅機會呢?還是呢啲人好多都未打疫苗,所以咁容易就染疫?
聖誕派對又狂追究,酒吧就唔出聲

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-6-5 09:54 發表

中環兩酒吧各逾100客未遵強檢

https://news.mingpao.com/pns/要聞/article/20220601/s00001/1654021484216/中環兩酒吧各逾100客未遵強檢
呢的咪酒吧邪惡地方生產出嚟嘅副產品。成百人未去做檢測, 政府應該對呢的人嚴厲執法, 捉到佢地, 罰左錢先, 之後再上法庭。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-6-5 11:47 發表

呢的咪酒吧邪惡地方生產出嚟嘅副產品。成百人未去做檢測, 政府應該對呢的人嚴厲執法, 捉到佢地, 罰左錢先, 之後再上法庭。
唔去強檢,將佢地安心出行轉晒紅色,等佢邊度都唔 L 駛去

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-6-5 11:53 發表

唔去強檢,將佢地安心出行轉晒紅色,等佢邊度都唔 L 駛去
昨晚東張西望已經踢爆晒, 呢的仆街酒吧, 好多冇打針嘅刁民一樣比入, 咁樣想唔感染都難。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-6-5 12:22 發表

昨晚東張西望已經踢爆晒, 呢的仆街酒吧, 好多冇打針嘅刁民一樣比入, 咁樣想唔感染都難。
原來咁亂籠,唔怪之得爆到七彩啦

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-6-5 12:22 發表

用酒樓,食肆罰則,有顧客冇掃安心出行就罰停14日

再停止酒吧營業啦

強烈要求全港酒吧立即停業!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]