• 瀏覽: 31,447
  • 回覆: 201
  • 追帖: 1
+14
香港市民研究:中大研究人員食着皇糧去當藥物推銷員。

引用:
原帖由 凍奶粉 於 2022-6-1 14:55 發表
中大醫學院今(1日)發表研究報告,指出長者及低免疫力人士第三針打mRNA疫苗(本港現時提供的mRNA疫苗為復必泰),可顯著降低感染新冠病毒的風險。團

...
得喇,總之打復必泰就係效果顯著。如果係好嘢,就唔洗成日講,驚死人唔打

仲幫外國藥廠9吹?
得既話外國就唔會爆到無晒影,連報都唔敢報啦!

中大畜

每日打一支仲撚有效

唔使講,一定科興

藍絲蝗蟲唔愛國了?
唔打祖國科興? 做漢奸? 口裡說不?

引用:
原帖由 用愛發電 於 2022-6-1 19:51 發表

好多人打左三針科, 咁佢地現在應該點做?
應該慶幸唔使餘生喺reverse transcription嘅陰影中度過

引用:
中大醫學院今(1日)發表研究報告,指出長者及低免疫力人士第三針打mRNA疫苗(本港現時提供的mRNA疫苗為復必泰),可顯著降低感染新冠病毒的風險。團

...
仲叫人打呢種針

引用:
原帖由 bronze18man 於 2022-6-1 20:26 發表
仲幫外國藥廠9吹?
得既話外國就唔會爆到無晒影,連報都唔敢報啦!
美國就呢人個疫情死左多過100萬人,點敢公佈

引用:

...
唔係百分百免疫, 專家可唔可以擔保邊個打完可以免疫. 咁打咩有咩分別?

引用:
原帖由 現代足球 於 2022-6-1 19:27 發表

世衞都叫唔好溝針,因為完全係兩種唔同機制,會引發過敏反應,呢樣佢哋反而無研究,所以自己揀啦。
造謠,已經舉報。

引用:
原帖由 茶餘面后 於 2022-6-1 19:59 發表

可能就係這個原因, 佢已冇得做專家組組長了.
唔出奇,喺大陸講真話好多時都係咁。

引用:
原帖由 前往幼稚的妹妹 於 2022-6-1 20:17 發表

得喇,總之打復必泰就係效果顯著。如果係好嘢,就唔洗成日講,驚死人唔打
今日至剛剛睇完驗血報告。打咗復必泰第三針4個月,抗體水平4800幾。

我都唔知咁樣算唔效果顯著。係......係,我知特首講過話
「抗體唔係話數字愈高就一定愈巴閉,夠就得㗎喇」。

附件

Covid-19 Antibody Test.jpg(394.86 KB)

Covid-19 Antibody Test.jpg

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-6-1 21:36 發表

今日至剛剛睇完驗血報告。打咗復必泰第三針4個月,抗體水平4800幾,報告話50以上抗體水平就算O.K (positive 陽性) 喎。

我都唔知咁樣算唔效果顯著。係......係,我知特首講過話抗體水平唔係越高越巴閉,夠就得。
50 只是驗到有抗體
保護力本身是0

鄧達智中招後,打了兩針科興,隔了一排,再驗
抗體為1600
許教授話,這算是較弱的水平

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]