• 瀏覽: 31,449
  • 回覆: 201
  • 追帖: 1
+14
會唔會有d天生天殘地缺呢?世界上有幾多個地方會有齊這幾種疫苗呢?如祖國有科興但無復必泰及強生呀,莫得納。反之英美等國家又無祖國疫苗。再嚟所謂溝針?其實原因是否供應鍊有問題要溝,一定不會是藥廠提議,佢死都會話自己果隻掂。再嚟是打乜疫苗都會中,所以無乜所謂。不如研究一隻疫苗打左一中招個人會變色嘅。九條街外都見到好過啦!

許樹昌教授打晒D針所以甩頭髮要帶假髮。

咁有事呢?

屌,又Hard Sell

你死你賤

點解我一家八口一針都冇打過,照出街照搭車都冇人中既呢?

引用:
原帖由 香煎瘦水樽 於 2022-6-1 16:57 發表

我個人覺得不要溝針,不用聽專家講,只要打了預防針就算,如果溝針發生咩事,專家又話你不好彩.
知喇,唔關打針事嘛

引用:
原帖由 凍奶粉 於 2022-6-1 14:55 發表
中大醫學院今(1日)發表研究報告,指出長者及低免疫力人士第三針打mRNA疫苗(本港現時提供的mRNA疫苗為復必泰),可顯著降低感染新冠病毒的風險。團

...
伏必太推銷員又開工

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2022-6-1 16:11 發表
抗體多咗
副作用亦多咗
自己揀喇
T細胞冇多到,只是短暫時間增加抗體,但要冒嚴重副作用的風險

引用:
原帖由 kxkx 於 2022-6-1 18:09 發表

當然有效.
唔通你認為無效?
有效幾長時間幾多功效都是有效,
但有幾大風險,是否值得,就應該全部公開,由個人自己衡量判斷,
講D唔講D,就是不道德

引用:
原帖由 淡忘之音 於 2022-6-1 18:48 發表
點解我一家八口一針都冇打過,照出街照搭車都冇人中既呢?
想知你哋點解唔打針,好多地方去不到喎?

呢班人做得越嚟越核突 似受咗唔少壓力

咩中叫效果? 又睇抗體水平? 重症率唔敢提? 又冇臨床數據

咁前嗰排乜鳩3針科興定伏必中個死亡率極度接近兼科興仲低咗0.1%, 係乜鳩data嚟?

引用:
原帖由 hk_fletcher 於 2022-6-1 19:11 發表
咩中叫效果? 又睇抗體水平? 重症率唔敢提? 又冇臨床數據
香港臨床數據咪就係三針科興有效啲兼安全啲囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]