• 瀏覽: 32,267
  • 回覆: 201
+14
是否溝針,自己考慮!

Omicron 滅活都做緊臨床測試,重打舊疫苗. 復必泰幾時有新疫苗去針對omicron 

藥廠SALES好落力!

@減肥唔准減對波 

引用:
原帖由 becktoria 於 2022-6-1 15:23 發表
最重要是有效幾耐, 如果得一兩個月, 咁就不值得冒心肌炎風險
我個人覺得不要溝針,不用聽專家講,只要打了預防針就算,如果溝針發生咩事,專家又話你不好彩.

引用:
原帖由 lam4451 於 2022-6-1 16:24 發表
打左3針科興,唔會再打,除非有新的疫苗,而家兩隻再打幾針都係一L樣。
非常同意

引用:
原帖由 凍奶粉 於 2022-6-1 14:55 發表
中大醫學院今(1日)發表研究報告,指出長者及低免疫力人士第三針打mRNA疫苗(本港現時提供的mRNA疫苗為復必泰),可顯著降低感染新冠病毒的風險。團

...
香港有咁多人打科興,唔明點解7隻疫苗冇包括科興去硏究
得好唔得好,起碼都有個數據去俾香港人選擇

引用:
原帖由 kid_a 於 2022-6-1 16:07 發表

以我所聽返黎, 好多朋友第三針打伏必泰先出事...
皮膚敏感, 出尤, 不同地方出現炎症....
家人個外傭,第三針復仔後個背脊好似話痛咗成個星期都唔好。

利申:己打2針科,第4期報告前無計劃打第3針。

剛book咗3星期後打第三針科興,  預約過程非常暢順..............

引用:
原帖由 凍奶粉 於 2022-6-1 14:55 發表
中大醫學院今(1日)發表研究報告,指出長者及低免疫力人士第三針打mRNA疫苗(本港現時提供的mRNA疫苗為復必泰),可顯著降低感染新冠病毒的風險。團

...
剩好多存貨咩?不停推銷,你唔煩我都悶

係咁有效第五波就唔會咁叉多打咗兩或者三針復必泰的人中招啦 

引用:
原帖由 茶餘面后 於 2022-6-1 15:20 發表
今次肯定有效啦嘛?
唔使再打第4567針啦嘛?

垃圾中大言垢.
當然有效.
唔通你認為無效?

引用:
原帖由 siutatbo 於 2022-6-1 16:55 發表
藥廠SALES好落力!

@減肥唔准減對波 
班醫學界sales好大壓力,趕住交數俾藥廠,出盡力係咁吹奏mRNA

死快d咪唔怕Omicron囉,當然顯著

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-6-1 15:53 發表
唔使客氣,我打科興,做個正常香港人。
x2
mrna 的reverse transcription隱憂, 佢哋從來都唔提, 呢d研究人員其實係為藥廠工作。

第三針已打快半年,準備打第四針。

附件

Screenshot_20220601-182209_LeaveHomeSafe.jpg(137.88 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]