• 瀏覽: 42,036
  • 回覆: 369
+3
英媒5月30日引述數據指,印度5月收到逾2,400萬桶俄羅斯石油,這是2021年平均每月交付量96萬桶的25倍。根據英媒,為削減進口原油費用,亞洲第3大經

好快印度可以出口石油去歐洲

歐洲又可以唔使從俄羅斯進口石油

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/776437/印度狂買俄羅斯石油-交付量翻25倍

做代購中轉都發過豬頭

做代理轉賣係有利可圖, 賺快錢交付量翻100倍也不嫌多 , 國家自主權可貴。

其實石油有冇DNA, 驗到系來自中東定俄羅斯?

印度佬心諗:  咁9平, 唔買咪好L笨柒?

轉轉手又賺一大筆

轉售歐洲

引用:
原帖由 apmichael 於 2022-6-1 13:55 發表
英媒5月30日引述數據指,印度5月收到逾2,400萬桶俄羅斯石油,這是2021年平均每月交付量96萬桶的25倍。根據英媒,為削減進口原油費用,亞洲第3大經

係呀!

其實俄羅斯打烏克蘭,最發果一個隨時係印度仔,
你貼果一篇文都講左:…..自俄羅斯2月24日入侵烏克蘭以來,印度收到3,400萬桶已打折的俄石油,…..

即係俄羅斯要折價畀印度仔,咁係幾多折呢?

新浪網之前有報過:
https://finance.sina.cn/futuremarket/qsyw/2022-05-05/detail-imcwiwst5674524.d.html?from=wap

尋求以低于每桶70美元的交貨價格購買俄羅斯石油,以抵消與俄羅斯貿易變得困難而導致的成本上升,例如為購買石油融資。目前全球基準布倫特原油的交易價格超過每桶110美元,而70美元/桶相當于折價40美元,低至6.4折!

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-6-1 14:05 發表
印度佬心諗:  咁9平, 唔買咪好L笨柒?
平30美元一桶

油價已經去到120美金一桶
儍歐年尾話要減少買俄油 90%
到時歐洲天寒地凍,可買供應卻減少
油價去到 150/160 或更高一啲唔奇
此時不儲油,更待何時

美國仲乜唔制裁

三哥100蚊轉賣俾歐豬
真係發到襪都著唔落

引用:
原帖由 gogoaway 於 2022-6-1 14:01 發表
做代理轉賣係有利可圖, 賺快錢交付量翻100倍也不嫌多 , 國家自主權可貴。
印度正趴街

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2022-6-1 14:10 發表
油價已經去到120美金一桶
儍歐年尾話要減少買俄油 90%
到時歐洲天寒地凍,可買供應卻減少
油價去到 150/160 或更高一啲唔奇
此時不儲油,更待何時
相信唔會,
因為印度仔隨時會轉賣出去。

當佢油價120美元/桶,開採成本好似係2美元,
再加上其他開銷…..係15美元/桶。

印度以70美元向俄仔買,
即係俄仔執55美元而印度仔就執50美元…….

印度仔真係瞓著都笑醒!

印度開始有作為

主題標籤 #俄羅斯
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]