• 瀏覽: 19,879
  • 回覆: 95
+2
經八達通平台領取港府電子消費券的市民要留意喇!八達通自4月7日起發放首階段4,000港元消費券後,按照政府公布的發放安排,相關人士須在5月31底前消費滿4,000港元,方符合餘下額度的領取資格,將於下月16日發放餘下1,000港元消費券。

轉載 ;

相關人士最遲要在今日,即5月31日之前,累積消費滿4000港元,否則須至少要等到7月16日才能領取餘下款項,最遲領取日期則為11月16日。

今日前須使晒上期4000元。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220531/bkn-20220531131752806-0531_00822_001.html

一早使晒喇三張個多月用完

標題誤導

我還有800係咪要等7 16才

引用:
原帖由 IE碼查詢 於 2022-5-31 17:24 發表
我還有800係咪要等7 16才
第二期
(1,000元)(須符合「合資格消費」總額的規定)

2022年6月16日(於2022年4月7日至5月31日「合資格消費」累積總額不少於4,000元);

2022年7月16日(於2022年4月7日至6月30日「合資格消費」累積總額不少於4,000元);

2022年8月16日(於2022年4月7日至7月31日「合資格消費」累積總額不少於4,000元);

2022年9月16日(於2022年4月7日至8月31日「合資格消費」累積總額不少於4,000元);

2022年10月16日(於2022年4月7日至9月30日「合資格消費」累積總額不少於4,000元);

2022年11月16日(於2022年4月7日至10月31日「合資格消費」累積總額不少於4,000元)

DKLM,又唔係最後限期

我仲有一千蚊未駛哂,應該要7月先攞

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-5-31 17:31 發表
DKLM,又唔係最後限期
都有嘅 :
10月31日
用晒4000蚊

一早已經用哂了

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-5-31 17:18 發表
一早使晒喇三張個多月用完
同老虎一齊食早餐,係駛快 d

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-5-31 17:30 發表

第二期
(1,000元)(須符合「合資格消費」總額的規定)
2022年6月16日(於2022年4月7日至5月31日「合資格消費」累積總額不少於4,000元);

2022年7月16日(於2022年4月7日至6月30日「合資格消費」累積總額不少於4,000元);

2022年8月16日(於2022年4月7日至7月31日「合資格消費」累積總額不少於4,000元);

2022 ...
咁我就等到10月先使11月16才領取

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-5-31 17:35 發表

同老虎一齊食早餐,係駛快 d
有人要吐現夾硬話比八達通我用然後乜都用八達通嘟入我數硬食

用晒好耐,等6.16

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-5-31 17:33 發表
我仲有一千蚊未駛哂,應該要7月先攞
咁幸福某人買餸用八達通又入我數

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-5-31 17:38 發表

有人要吐現夾硬話比八達通我用然後乜都用八達通嘟入我數硬食
對你黎講,幾千蚊真係濕濕碎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]