• 瀏覽: 9,013
  • 回覆: 49
+3
保安局局長鄧炳強今日(28日)出席由律政司舉辦的以「興邦定國」為主題舉辦法律論壇時表示,《香港國安法》的制定和實施使香港特區「由亂變治」,惟特區政府仍有需要繼續履行完善相關維護國家安全法律,包括就《基本法》第23條進行本地立法,盡早完成《基本法》規定的維護國家安全立法的責任。

總之... 香港要盡快為23條立法, 然後就盡快緝捕所有反中亂港禍港害市民的港奸人渣敗類, 逐一消滅進行滲透及顛覆活動的老外西毛及外邦罪犯人渣...

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202205/28/AP629208d3e4b033218a4f1952.html

相當支持23條立法..

乜嘢外部勢力,講俾市民知

最緊要盡快判果條過氣主教坐監, 呢個一定唔可以放!!

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-5-29 00:58 發表
最緊要盡快判果條過氣主教坐監, 呢個一定唔可以放!!
老處銘同唔慌安心呢兩件都好事多為

既然明知香港易被外部勢力滲透,單立二十三條也不能治本,香港是全球特工收集情報的天堂,香港政府今後仍然讓他們搞事嗎!

搜尋唔倒「壞」的搜尋器網址值幾錢?1984初版現在有冇價?

史書有道好:奸計得逞係真有其實。啲乜鬼李白、黃維、杜甫……全部都「502 bad gateway」人嚟的。秦始皇焚書坑儒都仍流傳倒……斯是陋室:在朝無幾人、仍有錯落數。

我認為好可能就快流行返入圖書館塗鴉書籍……警察局意見收集箱受唔受部署建議?或已被亂港?PK副眼鏡幾穩……完全見唔倒PK「為」人。

雖然香港以至中國法律在網上搜尋得倒不過唔會同樣或就此變成虛擬吧?佢老母昨晚在鵝頸橋打初音未來小人……

支持鄧Sir

引用:
原帖由 hwwong 於 2022-5-29 00:41 發表
保安局局長鄧炳強今日(28日)出席由律政司舉辦的以「興邦定國」為主題舉辦法律論壇時表示,《香港國安法》的制定和實施使香港特區「由亂變治」,惟特區政府仍有需要繼續履行完善相關維護國家安全法律,包括就《基本法》第23條進行本地立法,盡早完成《基本法》規定的維護國家安全立法的責任。

加埋網禁,和跟國家禁英語教學,香港仲更加安全。👍

引用:
原帖由 一嗚 於 2022-5-29 01:42 發表

加埋網禁,和跟國家禁英語教學,香港仲更加安全。👍
痴撚線唔學英文點對外發展

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-5-29 01:51 發表

痴撚線唔學英文點對外發展
我地應該跟國家走,你仲想親歐美人?

英語作為內地小學至大學期間的主要及必修科目,在學科學習中佔據重要地位。惟近年來,是否應該取消英語教育頻繁出現在全國兩會的委員建議中。今年兩會期間,全國政協委員、九三學社中央委員許進再就該議題指出,90%以上的工作人員在日常生活中不使用英語,花時間學習英語「有點得不償失」。

原文網址: 兩會|連兩年倡取消英語教育 許進:九成人用不上學英語得不償失 | 香港01 https://www.hk01.com/sns/article/744486

引用:
原帖由 一嗚 於 2022-5-29 01:53 發表

英語作為內地小學至大學期間的主要及必修科目,在學科學習中佔據重要地位。惟近年來,是否應該取消英語教育頻繁出現在全國兩會的委員建議中。今年兩會期間,全國政協委員、九三學社中央委員許進再就該議題指出,90%以上的工作人員在日常生活中不使用英語,花時間學習英語「有點得不償失」。

原文網址: 兩會|連兩年倡取消英語教育 許進:九成人用不上學英語得不償 ...
香港係行一國兩制,行資本主義既,你對外做生意唔識英文點樣做呀,做份普通文員出電郵都要最基本英文語句拉,而且英文係世界性既,學識左基本上好多地方都溝通到,利多於斃

強哥,吾該講小句盡快做啦。

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-5-29 02:00 發表

香港係行一國兩制,行資本主義既,你對外做生意唔識英文點樣做呀,做份普通文員出電郵都要最基本英文語句拉,而且英文係世界性既,學識左基本上好多地方都溝通到,利多於斃
我就覺得英文讀到小三就夠,所以香港中小學生一定要放番落普通話先係重點,你睇下香港人講句普通話甩甩cut cut咁,仲分心學咁多英文?北上發展先係大勢所趨。

引用:
原帖由 一嗚 於 2022-5-29 01:53 發表

原文網址: 兩會|連兩年倡取消英語教育 許進:九成人用不上學英語得不償 ...
國家不能有英語🤷🏼‍♂️我們要把懂英語的人全幹掉🤷🏼‍♂️那國家才安全🤷🏼‍♂️👍🏼

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]