• 瀏覽: 7,998
  • 回覆: 49
+2
長沙灣今(28日)凌晨發生醉駕車禍,一輛Tesla電動車沿長沙灣元州街駛至昌華街交界,疑失控自炒掃毀欄杆、垃圾桶及麵包店鐵閘,意外中撞傷一名男途

樹大又再又有枯枝。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/775367/長沙灣醉駕-被捕男司機為休班警員-曾在旺角飲酒

所以之前政府禁酒吧係啱㗎。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-5-28 16:33 發表
所以之前政府禁酒吧係啱㗎。
佢冇做錯,錯既係賣酒比佢果個。

又係酒糟害人,到底幾時先肯禁酒啊!?

引用:
原帖由 onnam 於 2022-5-28 16:45 發表

當然係發明酒嘅人錯

炒咗佢啦 阿Sir都犯醉駕? 無得原諒啦

臭坑出臭草

引用:
原帖由 lmao 於 2022-5-28 16:50 發表

當然係發明酒嘅人錯
唔禁酒錯囉,任由人飲但指望人自律,咁所謂毒品都唔駛禁啦

呢棵樹實在太多枯枝

引用:
原帖由 onnam 於 2022-5-28 16:31 發表
長沙灣今(28日)凌晨發生醉駕車禍,一輛Tesla電動車沿長沙灣元州街駛至昌華街交界,疑失控自炒掃毀欄杆、垃圾桶及麵包店鐵閘,意外中撞傷一名男途

屌~~🤷🏼‍♂️咁撚多枯枝嘅🤦🏼‍♂️日撚日都有🤦🏼‍♂️係咪棵樹本身有問題呀?🤷🏼‍♂️😨

引用:
原帖由 onnam 於 2022-5-28 16:45 發表

一定係咁🤷🏼‍♂️擺明有人知佢係警察又有揸車🤷🏼‍♂️特登請佢飲酒添呀🤷🏼‍♂️唔係咁佢根本唔會犯錯🤷🏼‍♂️陰公豬🤷🏼‍♂️😨

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-5-28 17:06 發表

唔禁酒錯囉,任由人飲但指望人自律,咁所謂毒品都唔駛禁啦
佢係警察喎🤷🏼‍♂️接受過訓練㗎喎🤷🏼‍♂️自律性唔係會比一般人高咩?🤷🏼‍♂️😨

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2022-5-28 17:39 發表

佢係警察喎🤷🏼‍♂️接受過訓練㗎喎🤷🏼‍♂️自律性唔係會比一般人高咩?🤷🏼‍♂️😨
休班放鬆下都要既

正所謂酒精害人,亂人心智,令人上癮,對個人健康對社會秩序百害無一利、都係禁酒啦好心

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2022-5-28 17:39 發表

有人一出世填中國籍,大左又走去做漢奸,仲去到美國讀博士添

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]